Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Οι νέες ρυθμίσεις που υιοθετήθηκαν στο πολυνομοσχέδιο


Με την υπερψήφιση 23 άρθρων και τριών τροπολογιών ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, ενώ για την ερχόμενη Τρίτη αναβλήθηκε η ψήφιση 11 άρθρων.
Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι σημαντικότερες διάφορες νέες ρυθμίσεις που εισήχθησαν ή υιοθετήθηκαν στο πολυνομοσχέδιο κατά την επεξεργασία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Πρόκειται για τις εξής :
▪Αποφασίζεται η χρηματοδότηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας με 1,5 δισ. ευρώ για την άμεση κάλυψη των οφειλών του προς τα φαρμακεία και λοιπούς συμβεβλημένους ιδιώτες πάροχους υπηρεσιών υγείας. Η δυνατότητα άμεσης εξόφλησης δίνεται στους φαρμακοποιούς υπό τον όρο έκπτωσης ύψους 3,5% - ενώ για τους λοιπούς πάροχους η έκπτωση ορίζεται με κοινή υπουργική απόφαση. Το ωράριο των φαρμακείων απελευθερώνεται.
▪Η διάθεση αδειών άσκησης του επαγγέλματος του οδικού εμπορευματικού μεταφορέα, δίνεται και σε μη κοινοτικούς επιχειρηματίες, στο πλαίσιο ωστόσο, των διεθνών δεσμεύσεων της χώρας και με τον όρο της αμοιβαιότητας.
▪Αυξάνονται τα πρόστιμα για την παράβαση της νομοθεσίας περί τις ενδοομιλικές συναλλαγές.
▪Καταργείται η φορολόγηση του 50% των αποδοχών των διπλωματικών υπαλλήλων, καθώς και των λοιπών υπαλλήλων των δημοσίων πολιτικών υπηρεσιών του εξωτερικού.