Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Συμβουλές για τη μείωση της χοληστερόλης


Πρακτικές συμβουλές για τη μείωση της χοληστερόλης δίνουν οι διατροφολόγοι.
Όπως επισημαίνουν, ένας εύκολος τρόπος με τον οποίο μπορεί ο καθένας μας να εκτιμήσει την πρόσληψη τροφίμων που περιέχουν υψηλά επίπεδα κορεσμένων λιπών και χοληστερόλης είναι η εβδομαδιαία καταγραφή των τροφίμων που καταναλώνουμε από τις εξής τέσσερις κατηγορίες :

■Τυριά και γαλακτοκομικά πλήρη σε λιπαρά (γάλα και γιαούρτι πλήρη σε λιπαρά, κρέμα γάλακτος, παγωτό).
■Ζωικά λιπαρά (αρνί, χοιρινό και μοσχαρίσιο κρέας, αλλαντικά πλούσια σε κορεσμένα λίπη όπως μπέικον, τηγανιτά κρέατα, ζωικό βούτυρο).
■Έτοιμο φαγητό (γεύματα μαγειρεμένα εκτός σπιτιού πλούσια σε λιπαρά).
■Άλλα εμπορικά τρόφιμα υψηλά σε λιπαρά (γλυκίσματα, αρτοσκευάσματα, πίτες κ.α.).
Ο πρώτος διατροφικός στόχος για την αντιμετώπιση των υψηλών επιπέδων χοληστερόλης είναι η σταδιακή μείωση της κατανάλωσης των παραπάνω τροφίμων.