Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Εξαιρέσεις από την εργασιακή εφεδρεία


Εξαιρέσεις από την εργασιακή εφεδρεία υιοθέτησε η Ολομέλεια της Βουλής κατά την επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.
Πιο συγκεκριμένα :
▪Το προσωπικό του ΕΟΜΜΕΧ, δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, μεταφέρεται στο προσωπικό των εποπτευόμενων φορέων του υπουργείου Ανάπτυξης (πλην της ΕΤΕΑΝ), χωρίς να τεθεί σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας. Όπου δεν υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις αντίστοιχης κατηγορίας, μεταφέρονται σε προσωποπαγείς θέσεις που συνιστώνται για τον σκοπό αυτό. Το προσωπικό που μεταφέρεται στην ΕΤΕΑΝ, σε περίπτωση που κριθεί πλεονάζον ή ακατάλληλο, τίθεται σε καθεστώς εφεδρείας.
▪Εξαιρούνται από το καθεστώς εργασιακής εφεδρείας και κατά ποσοστό 50%, υπάλληλοι συγκεκριμένων κατηγοριών και ειδικοτήτων του προσωπικού των ανωνύμων εταιρειών «Θέμις Κατασκευαστική», «Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων» και «Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων».
▪Εξαιρούνται και οι υπάλληλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου από την υπαγωγή τους σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας λόγω επικείμενης συνταξιοδότησης.
▪Εξαιρούνται από την εργασιακή εφεδρεία και την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, έως 10 τεχνικοί αεροσκαφών και ελικοπτέρων των Ενόπλων Δυνάμεων (πολιτικό προσωπικό).