Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

48ωρη απεργία προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών


Σε απεργιακές κινητοποιήσεις και άλλοι εργαζόμενοι

Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ θα πραγματοποιήσουν διήμερη απεργία την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη, έπειτα από σχετική προκήρυξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο και στην απόσχιση του τμήματος συντήρησης βαγονιών του ΟΣΕ, της Rosco, η οποία όπως έχει ανακοινωθεί πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί.

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προβλέπεται, λόγω της απεργίας, να ματαιωθούν τα βραδινά δρομολόγια της Τρίτης 18 Δεκεμβρίου και όλα τα δρομολόγια της Τετάρτης 19 Δεκεμβρίου και της Πέμπτης 20 Δεκεμβρίου.
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις αναμένεται να προχωρήσουν και οι εργαζόμενοι και στα άλλα κρατικά μέσα σταθερής και κινητής τροχιάς, αν δεν αλλάξει η πράξη νομοθετικού περιεχομένου και δεν εξαιρεθούν από τις περικοπές που φέρνει η ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο.
Όπως υποστηρίζουν εκπρόσωποί τους, είχαν λάβει ατύπως κάποιες διαβεβαιώσεις που στην πράξη αθετούνται, με αποτέλεσμα να ανοίγει ένας νέος κύκλος αναστάτωσης στο χώρο των συγκοινωνιών, με βαριές επιπτώσεις για την καθημερινότητα των πολιτών και για την οικονομική λειτουργία.
Εξάλλου, την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει πανελλαδική 24ωρη απεργία σε όλο τον δημόσιο τομέα, και όπως όλα δείχνουν, θα υπάρξει συνέχεια.
Βασικά αιτήματα είναι να μην νομοθετηθεί η «φορολογική λαιμητόμος» για μισθωτούς και συνταξιούχους, να ακυρωθούν οι διαθεσιμότητες-απολύσεις, η εκ περιτροπής εργασία, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, η ισοπέδωση των θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων και να ανατραπούν οι πολιτικές της ύφεσης και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.
Την ίδια μέρα, Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει 3ωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 15.00 και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 12.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος.