Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Σημαντική διευκόλυνση για το δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού και για άλλους 30 υπερχρεωμένους δήμους


Σημαντική διευκόλυνση για 31 υπερχρεωμένους δήμους, μεταξύ των οποίων και ο δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού, προβλέπεται σε ΚΥΑ των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών, καθώς με αυτή συμψηφίζονται οι κύριες οφειλές τους προς το ελληνικό δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, μετά από σχετικό αίτημα που είχαν υποβάλλει.
Πιο συγκεκριμένα, συμψηφίζονται συνολικά 54.564.920 ευρώ, έναντι των εσόδων που θα είχαν από παρακρατηθέντες πόρους, σε εφαρμογή του νόμου 4047/2012.
Αναλυτικά, σε αυτήν τη διάταξη περί συμψηφισμού εμπίπτουν οι εξής 31 υπερχρεωμένοι δήμοι: Έδεσσας, Κοζάνης, Λέσβου, Τοπείρου, Κορυδαλλού, Αγ. Βαρβάρας, Θεσσαλονίκης, Μαλεβιζίου, Μυλοποτάμου, Διδυμοτείχου, Παιονίας, Βύρωνα, Μεσσήνης, Μεταμόρφωσης, Τρικκαίων, Ασπροπύργου, Ιστιαίας-Αιδηψού, Άνδρου, Νοτίου Πηλίου, Γόρτυνας, Οιχαλίας, Αγίου Νικολάου, Περάματος, Αχαρνών, Χερσονήσου, Νισύρου, Αλμυρού, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Φυλής, Λαρισαίων και Σουφλίου.
Επίσης, υπογράφτηκε από τα δύο προαναφερόμενα υπουργεία και η ΚΥΑ σχετικά με την «Παροχή οδηγιών για την κατάρτιση του προϋπολογισμού των δήμων, οικονομικού έτους 2013».