Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Καλό σερφάρισμα με τεχνολογικά έξυπνη βόρεια Εύβοια

Ο Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς, ανακοίνωσε πιλοτική εφαρμογή ελεύθερου (δωρεάν) WiFi στην Ιστιαία, στα Λουτρά Αιδηψού και στο Πευκί
 
Αναγκαιότητα αποτελεί να γίνει η βόρεια Εύβοια τεχνολογικά έξυπνη. Το θέμα δεν είναι δευτερεύουσας σημασίας, ιδίως για τις περιοχές που επιδιώκουν την τουριστική τους ανάπτυξη.
Στη χώρα μας κάποιοι δήμοι έχουν δημιουργήσει το μπλοκ των έξυπνων πόλεων (Τρίκαλα, Λάρισα, Βέροια, Ιωάννινα, Ηράκλειο) και παρέχουν δωρεάν ασύρματη σύνδεση Internet στους δημότες τους και στους επισκέπτες τους.
Αρκετοί δήμοι σ’ όλο τον κόσμο, κυρίως στην Ευρώπη και στην Αμερική, για την εξυπηρέτηση των δημοτών τους και των επισκεπτών τους πιστοποιούν προηγμένες τεχνολογίες και τους προσφέρουν τεχνολογικά προϊόντα, αξιοποιώντας σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και παροπλισμένη τους υποδομή.
Στη Νέα Υόρκη, 7.300 παροπλισμένοι τηλεφωνικοί θάλαμοι έχουν μετατραπεί σε Wi-Fi hotspots. Μάλιστα, υπάρχει δυνατότητα φόρτισης φορητών συσκευών μέσα στους θαλάμους ή ακόμα και παροχής, μέσω οθονών αφής, χρήσιμων πληροφοριών για την πόλη στους περαστικούς, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
Πόλεις και χωριά  του δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού δεν παρέχουν σε πλατείες και πάρκα, ούτε και σε κεντρικές παραλίες, δωρεάν ασύρματη σύνδεση Internet στους δημότες και στους επισκέπτες τους.
Ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού επιχειρεί να αντιστρέψει την κατάσταση αυτή και ήδη ανακοίνωσε πιλοτική εφαρμογή ελεύθερου (δωρεάν) WiFi στην Ιστιαία, στα Λουτρά Αιδηψού και στο Πευκί.
Σχετικά, ο Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς, ανακοίνωσε τα εξής:
«Ελεύθερο WiFi στην κεντρική πλατεία Ιστιαίας, στο δημαρχείο, στο πάρκο και στο βράχο στα Λ.Αιδηψού, και στην παραλία στο Πευκί θα παρέχεται σταδιακά από αύριο σε όλους.
Η εφαρμογή είναι πιλοτική και εξετάζεται επέκταση όπου επιτρέπεται από τις υφιστάμενες ταχύτητες.
Καλημέρα και καλό σερφάρισμα».

Παναγιώτης Γ. Κούβαρης