Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

«Ένα ταξίδι χιλίων χιλιομέτρων αρχίζει με ένα βήμα»

Του Νικολάου Δ. Γεροκωνσταντή, εκπροσώπου του Δημοσίου στο Δ.Σ. του ΟΛΝΕ
 
Το ΔΣ του ΟΛΝΕ σήμερα ενέκρινε ομόφωνα το «Σχέδιο μελέτης στρατηγικού σχεδιασμού» (master plan) που αφορά στο σχεδιασμό και διαμόρφωση της χερσαίας ζώνης Βορείου και Νοτίου λιμένα Χαλκίδας.
Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη μεταφορά του εμπορικού λιμένα Χαλκίδας, τη δημιουργία εγκαταστάσεων ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής και πλείστες άλλες σημαντικές παρεμβάσεις που μπορούν να αλλάξουν την εικόνα της πόλης για τα επόμενα πολλά χρόνια.
Για την έγκριση του σχεδίου αυτού ακολουθήθηκε μια βαθύτατα δημοκρατική διαδικασία καθώς για ικανό χρόνο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, στην οποία μετείχαν με τις προτάσεις τους και τις παρατηρήσεις τους, πολλές από τις οποίες υιοθετήθηκαν, οι θεσμικοί φορείς αλλά και οι πολίτες, στους οποίους εν τέλει θα καταλήξει το έργο.
Η ολοκλήρωση του σχεδίου αυτού αποτέλεσε κυρίαρχη προτεραιότητα της παρούσας σύνθεσης του Δ.Σ., τα μέλη του οποίου έχουμε την άποψη πως πρέπει στο μέτρο που μας αναλογεί και έχουμε την ευθύνη να ολοκληρώνουμε τις διαδικασίες. 
Αναμφίβολα πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στον πρόεδρο και το διευθύνοντα σύμβουλο που ιεραρχώντας τις προτεραιότητες του οργανισμού εργάστηκαν μακριά από τυμπανοκρουσίες στην ολοκλήρωση αυτού του πρώτου και συνάμα σημαντικού σταδίου.
Επίσης, στο προσωπικό του οργανισμού που μόχθησε για την υλοποίηση του έργου, καθώς και στους θεσμικούς φορείς που ανταποκρίθηκαν άμεσα στη δημόσια διαβούλευση.
Προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος που δρομολογείται η υλοποίηση μιας σειράς παρεμβάσεων στην πόλη μας και πρέπει τώρα άπαντες να εργαστούν για να γίνει το έργο πραγματικότητα και η πόλη μας καλύτερη! 

Ο Νικόλαος Δ. Γεροκωνσταντής είναι Δικηγόρος, μένει στη Χαλκίδα και κατάγεται από τα Ελληνικά, ιστορικό χωριό της βόρειας Εύβοιας. Είναι εκπρόσωπος του Δημοσίου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένων Νομού Εύβοιας (ΟΛΝΕ).