Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Μέσα στους πρώτους μήνες του 2022 οι πρώτες πτήσεις με υδροπλάνο στην Εύβοια!

Κατατέθηκε από τον ΟΛΝΕ ο φάκελος για την άδεια ίδρυσης υδατοδρομίων

Κατατέθηκε από τον Οργανισμό Λιμένων Νομού Ευβοίας (ΟΛΝΕ), ο πλήρης φάκελος για την άδεια ίδρυσης πέντε υδατοδρομίων στην Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας.

Μετά από μία μακρά περίοδο στασιμότητας, και αφού η τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου δείχνει την ξεκάθαρη πολιτική βούληση να λυθούν προβλήματα που εκκρεμούσαν και λειτουργούσαν ανασχετικά, ο ΟΛΝΕ, σε συνεργασία με την εταιρεία Hellenic Seaplanes, εισέρχεται δυναμικά στην αναπτυσσόμενη αγορά των μεταφορών με υδροπλάνα, προωθώντας την ταυτόχρονη κατασκευή πέντε υδατοδρομίων στην Εύβοια.
Τα υδατοδρόμια πρόκειται να κατασκευαστούν στη Χαλκίδα, στα Λουτρά Αιδηψού, στην Κύμη, στην Κάρυστο και στο Αλιβέρι.
Όπως ανακοινώθηκε, στη Χαλκίδα στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου θα κατασκευαστεί το Κεντρικό Υδατοδρόμιο και θα έχει έκταση 7.500 τμ, ενώ στα Λουτρά Αιδηψού, την Κύμη, το Αλιβέρι και την Κάρυστο θα κατασκευαστούν τα Περιφερειακά Υδατοδρόμια στην περιοχή του κεντρικού Λιμένα της κάθε πόλης και το κάθε ένα θα έχει έκταση 150 τμ.
Προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω καθυστερήσεις και χρονοβόρες διαδικασίες, προκρίνεται σε πρώτη φάση ο οικίσκος όλων των υδατοδρομίων, όπου θα πραγματοποιείται ο έλεγχος επιβατών και αποσκευών, να ενταχθεί στην τροποποίηση του νόμου 4757/01.12.2020, όπου επιτρέπει προκατασκευασμένο οικίσκο μεγίστου εμβαδού 70 τ.μ. ώστε να εκδοθεί και η απαραίτητη άδεια λειτουργίας.
Ο ΟΛΝΕ και η εταιρεία Hellenic Seaplanes βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία, ώστε το έργο να μπει στην τελική ευθεία και εντός των πρώτων μηνών του 2022 να αρχίσουν να γίνονται οι πρώτες πτήσεις με υδροπλάνο στην Εύβοια και η επικείμενη σύνδεση του νησιού με βόρειες Σποράδες και Κυκλάδες.
Υδατοδρόμιο Αιδηψού