Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Θωράκιση περιοχών από επερχόμενα πλημμυρικά φαινόμενα

Επιχειρεί η Π.Ε. Εύβοιας σε συνεργασία με τις Δημοτικές Αρχές και τους προέδρους 30 Τοπικών Κοινοτήτων

Η Π.Ε. Εύβοιας επιχειρεί τη θωράκιση περιοχών από επερχόμενα πλημμυρικά φαινόμενα σε συνεργασία με τις Δημοτικές Αρχές και τους προέδρους 30 Τοπικών Κοινοτήτων.

Σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης, ανακοίνωσε τα εξής:
«Η προσοχή και οι δυνάμεις μας στην επόμενη μάχη που πρέπει από «χθες» να δώσουμε για την προστασία των πληγεισών περιοχών και των συμπολιτών μας από επερχόμενα πλημμυρικά φαινόμενα.
Σε συνέχεια της δουλειάς και του σχεδιασμού που κάναμε τις προηγούμενες ημέρες σε συνεργασία με τις Δημοτικές Αρχές και τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, η Τεχνική Υπηρεσία της Π.Ε. Εύβοιας επιχειρεί ήδη με σημαντικό αριθμό μηχανημάτων έργου, με σκοπό τον καθαρισμό και αντιπλημμυρική θωράκιση ποταμών και ρεμάτων σε όλες τις περιοχές υψηλού κινδύνου.
Ο σχεδιασμός αφορά 17 Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας (Μαντούδι, Μετόχι, Πήλι, Προκόπι, Σπαθάρι, Στροφυλιά, Λίμνη, Κεχριές, Κουρκουλοί, Ροβιές, Σκεπαστή, Αγία Άννα, Αμέλαντες, Αχλάδι, Κεράμεια, Κερασιά, Κοτσικιά) και 13 Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού (Αγριοβότανο, Αρτεμήσιο, Ασμήνι, Βασιλικά, Γούβες, Ελληνικά, Ιστιαία, Βουτάς, Καμάρια, Κοκκινομηλιά, Κρυονερίτης, Μονοκαρυά, Ωρεοί)».