Κυριακή 22 Αυγούστου 2021

Επιδίωξη η εξασφάλιση εισοδήματος για όλους τους βορειοευβοιώτες, γιατί όλοι είναι πυρόπληκτοι!

Επιπλέον οικονομική στήριξη των ρητινοκαλλιεργητών, πέραν της τακτικής

Ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού και ο Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους και τους δασικούς συνεταιρισμούς, δίκαια διεκδικούν όσα μπορούν περισσότερα προς το συμφέρον των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές Δημοτών τους.

Οι δύο Δήμοι της βόρειας Εύβοιας έχουν θέσει ως προτεραιότητα την εξασφάλιση ικανοποιητικού εισοδήματος για όλους τους βορειοευβοιώτες, γιατί όλοι είναι πυρόπληκτοι.
Ειδικότερα, ζήτησαν την οικονομική στήριξη των ρητινοκαλλιεργητών με ποικίλους τρόπους και ήδη έχουν πετύχει την επιπλέον οικονομική στήριξη, πέραν της τακτικής των 2,3 εκατομμυρίων ευρώ, που θα δοθεί φέτος στους ρητινοκαλλιεργητές, ύψους 3,7 εκατομμυρίων ευρώ.
Ακόμη, ζήτησαν να προχωρήσει άμεσα η ανάθεση από τα δασαρχεία στους δασικούς συνεταιρισμούς έργων, όπως είναι η άμεση απομάκρυνση των επικίνδυνων καμένων κορμών και η κατασκευή των αναγκαίων αντιδιαβρωτικών – αντιπλημμυρικών έργων στις καμένες δασικές εκτάσεις, ώστε να αποτραπούν καταστροφικές ζημιές σε οικισμούς που γειτνιάζουν σε καμένες δασικές εκτάσεις.
Υπάρχει αίτημα σε δασικούς συνεταιρισμούς που διαχειρίζονται δάση συνιδιοκτητών, μαζί με τους ρητινοκαλλιεργητές και τους δασεργάτες να ανατεθούν, επίσης κατά προτεραιότητα, εργασίες των προαναφερόμενων έργων και σε συνιδιοκτήτες καμένων δασικών εκτάσεων.
Επιπρόσθετα, από όλους τους δασικούς συνεταιρισμούς ζητείται να αναθέσουν ανάλογες εργασίες και σε όλους τους ενδιαφερόμενους μικροεπαγγελματίες, που έχει πληγεί το εισόδημά τους, γιατί και αυτοί είναι πυρόπληκτοι.
Κοινή επιδίωξη είναι να παραμείνουν όλοι οι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών στον τόπο τους.