Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Δημιουργία κλινών ΜΕΘ

Η Βουλή των Ελλήνων θα χρηματοδοτήσει τη δημιουργία 50 κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο Σωτηρία, υιοθετώντας σχετική πρόταση του Κινήματος Αλλαγής.
Εξάλλου, με την οικονομική συνεισφορά των βουλευτών και ευρωβουλευτών του Κινήματος Αλλαγής, έχει προχωρήσει η προμήθεια εξοπλισμού πέντε κλινών ΜΕΘ με εξοπλισμό, μόνιτορ και σύγχρονα κρεβάτια, τα οποία θα είναι στη διάθεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) μέσα στον Απρίλιο.
Ο εκπρόσωπος κοινοβουλευτικού έργου του Κινήματος, Σπύρος Καρανικόλας, προέβη στην εξής ανακοίνωση:
Το Κίνημα Αλλαγής σε αυτήν την ιδιαίτερα δύσκολη δοκιμασία στέκεται με υπευθυνότητα και σοβαρότητα στο πλευρό του Ελληνικού λαού, χωρίς επικοινωνιακά πυροτεχνήματα ή αντιπολιτευτικές δημαγωγικές κορώνες.
Είμαστε εδώ να συνδράμουμε την εθνική προσπάθεια με χρήσιμες και ουσιαστικές προτάσεις.
ΖΗΤΗΣΑΜΕ η ΒΟΥΛΗ να συνδράμει εμπράκτως και άμεσα στη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Σήμερα η Βουλή ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ την πρότασή μας και έτσι θα χρηματοδοτήσει τη δημιουργία 50 κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο Σωτηρία.
Παράλληλα το Κίνημα Αλλαγής με την οικονομική συνεισφορά των βουλευτών και ευρωβουλευτών μας έχει ήδη προχωρήσει στην προμήθεια εξοπλισμού πέντε κλινών ΜΕΘ με εξοπλισμό, μόνιτορ και σύγχρονα κρεβάτια, τα οποία θα είναι στη διάθεση του εθνικού συστήματος υγείας μέσα στον Απρίλιο.
Αυτός είναι ο ρόλος μίας αξιόπιστης αντιπολίτευσης και είμαστε υπερήφανοι που τον υπηρετούμε.
Εξάλλου, αυτή η παράταξη πρωτοπόρησε στη δημιουργία του Ε.Σ.Υ και τώρα πρωτοπορούμε στην αναβάθμισή του εις όφελος του Ελληνικού λαού.

Τις ευχαριστίες του για τη συνδρομή του Κινήματος Αλλαγής εξέφρασε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, με επιστολή του προς τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Βασίλη Κεγκέρογλου.