Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Οι άνθρωποι πρέπει να δείχνουμε την αγάπη μας στα ζώα.
Πολλά από τα ζώα εξαρτώνται από εμάς.
Όσοι έχουν ένα ζώο αντιμετωπίζουν καλύτερα την ψυχολογική επιβάρυνση που προκαλεί ο περιορισμός στο σπίτι και η στέρηση των καθημερινών δραστηριοτήτων και των κοινωνικών επαφών, ιδίως τώρα λόγω κορωνοϊού.
Υπάρχει μια ειδική κατηγορία ζώων που βρίσκονται σε παραμέληση. Είναι τα μη δεσποζόμενα ζώα ή αλλιώς (όπως είναι γνωστά) τα αδέσποτα.
Πολύ σωστά οι φιλοζωικές οργανώσεις καλούν τον καθένα μας να υιοθετήσει ένα αδέσποτο ζώο ή να συνδράμει σε προγράμματα και καμπάνιες για την προστασία τους.
Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων. Η Ημέρα αυτή καθιερώθηκε με πρωτοβουλία ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων το 2010 για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την τύχη των 600 εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων που υπολογίζεται ότι ζουν υπό άθλιες συνθήκες στον πλανήτη μας.
Η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων ας αποτελέσει μια μεγάλη ευκαιρία για έμπρακτες καθημερινές εκδηλώσεις αγάπης και φροντίδας για τα αδέσποτα ζώα. Εφόσον έχουμε τις προϋποθέσεις ας υιοθετήσουμε κάποιο από αυτά. Δεν θα το μετανιώσουμε.