Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Επιδιορθώσεις αγροτικών δρόμων στα Ελληνικά

Αρκετοί αγροτικοί δρόμοι στα Ελληνικά έχουν πάθει ζημιές εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων που έχουν πλήξει την περιοχή.
Οι δρόμοι αυτοί πρέπει να επιδιορθωθούν το συντομότερο, προκειμένου να γίνεται πιο εύκολη η διέλευση των αγροτικών και άλλων οχημάτων.
Κάτοικοι της περιοχής έχουν απευθυνθεί για την αποκατάσταση των ζημιών στο Δήμαρχο Ιστιαίας-Αιδηψού, Γιάννη Κοντζιά, σε Δημοτικούς Συμβούλους και στον Πρόεδρο της Κοινότητας Ελληνικών, Κώστα Πλατιά, αλλά και στον Πρόεδρο του τοπικού Αναγκαστικού Δασικού Συνεταιρισμού, Τάσο Σταματίου.
Καθώς έχουν προκληθεί ζημιές και σε αγροτικούς δρόμους και άλλων περιοχών του Δήμου και ήδη μηχανήματα της Υπηρεσίας και μισθωμένα από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενεργούν για την επιδιόρθωσή τους, ο Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς, ενημέρωσε ότι ο Δήμος έχει ξεκινήσει επιδιορθώσεις αγροτικών δρόμων και ότι αυτές θα αφορούν όλα τα χωριά. Θα αφορούν και τα Ελληνικά. Όλα θα γίνουν με πρόγραμμα.
«Το ένα χωριό μετά το άλλο θα πάρει τη σειρά του», είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.
Ο Πρόεδρος του χωριού, Κώστας Πλατιάς, έχει δραστηριοποιηθεί και ήδη προχώρησε με τη στήριξη του Δημάρχου, Γιάννη Κοντζιά, αλλά και με τη θερμή υποστήριξη του Δημοτικού Συμβούλου, Χρήστου Θεοχάρη (Μουστάρδα) στην επιδιόρθωση και αποκατάσταση βατότητας του αγροτικού δρόμου στον Άι – Θανάση, ενώ σχεδιάζει δράσεις και σε άλλους αγροτικούς δρόμους.
Ο Πρόεδρος του Αναγκαστικού Δασικού Συνεταιρισμού Ελληνικών, Τάσος Σταματίου, ενημέρωσε ότι με το μηχάνημα που διαθέτει ο συνεταιρισμός θα γίνουν επιδιορθώσεις δρόμων της δικής του αρμοδιότητας στις αρχές Ιουνίου, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν «στεγνώσει» οι δρόμοι.
Οι κάτοικοι των Ελληνικών αναμένουν.