Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Προς επισκευή το γεφυράκι στον Παλιουριά

Ο δραστήριος Πρόεδρος της Κοινότητας, Κώστας Πλατιάς, έχει ζητήσει τη συνδρομή του Δημάρχου, Γιάννη Κοντζιά

Οι πρόσφατες πλημμύρες προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στο γεφυράκι της θέσης Παλιουριά της Κοινότητας Ελληνικών, μέσω του οποίου "περνάει" ο δρόμος που συνδέει τα Ελληνικά (παλαιό χωριό) & την Ε.Ο. 77 με την τουριστική παραλία του Αγίου Νικολάου και με άλλες παραλίες του χωριού.
Πολλοί κάτοικοι εκφράζουν τη στεναχώρια τους για τις ζημιές που έχουν προκληθεί σ' αυτό και ζητούν την επισκευή του το συντομότερο δυνατόν.
Από το γεφυράκι αυτό διέρχονται καθημερινά πολλά αυτοκίνητα, αλλά και πολλοί πεζοί.
Την πρόθεσή του να ενεργοποιηθεί για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί στο γεφυράκι της θέσης Παλιουριά, εξέφρασε ο Δημοτικός Σύμβουλος, Χρήστος Θεοχάρης (Μουστάρδας).
Ο δραστήριος Πρόεδρος της Κοινότητας, Κώστας Πλατιάς, έχει ζητήσει τη συνδρομή του Δημάρχου, Γιάννη Κοντζιά, και του Δήμου για την άμεση επισκευή του με τσιμέντο και με τοποθέτηση γαλβανιζέ κάγκελων στις δύο πλευρές της γέφυρας.
Ήδη, ο Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς, σύμφωνα με πληροφορίες, προσανατολίζεται να επισκευαστεί το γεφυράκι της θέσης Παλιουριά.
Αναμένεται ότι θα επισκευαστεί σύντομα το γεφυράκι στον Παλιουριά, καθώς θεωρείται δεδομένη η ευαισθησία του Δημάρχου και του Δήμου για τέτοια θέματα.

Παραλαβή χλωροποιητών

Η Κοινότητα Ελληνικών παρέλαβε από το Δήμο για τις πέντε δεξαμενές του χωριού δύο χλωροποιητές (έναν για Αβορούς και έναν για Λιθαράκια).
Οι δύο χλωροποιητές θα βοηθήσουν ώστε να γίνεται στις δεξαμενές σωστή χλωρίωση.
Με μέριμνα του Προέδρου, στις δεξαμενές, που καθαρίστηκαν πρόσφατα από συνεργείο του Δήμου, έγιναν εργασίες συντήρησης και τακτοποίησης, όπως επισκευή των φθαρμένων μεταλλικών καπακιών και μεντεσέδων, βάψιμο, τοποθέτηση κλειδαριών, κλπ.