Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

Έκδοση νέας συμπληρωματικής απόφασης Κ.Α.Π. για τους Δήμους

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, στο πλαίσιο του συνεδρίου Thessaloniki Summit 2021, ανακοίνωσε την έκδοση, έως τις 20 Νοεμβρίου, νέας συμπληρωματικής απόφασης Κ.Α.Π. –αντίστοιχου ύψους με τη συμπληρωματική Κ.Α.Π. των 107 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία εκδόθηκε στα μέσα Οκτωβρίου– προκειμένου οι Δήμοι να στηριχθούν στις τρέχουσες ανάγκες και τις αυξημένες υποχρεώσεις τους.
Αναπτύσσοντας τον κοινωνικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη χρηματοδότηση, από το Υπουργείο Εσωτερικών, ύψους 310 εκατομμυρίων ευρώ –έναντι 279 εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν πέρυσι– των βρεφονηπιακών σταθμών και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός έκανε, επίσης, ξεχωριστή αναφορά στα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει στη διάθεσή της η Αυτοδιοίκηση, με αιχμή το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, αλλά και τις συνέργειες –για ώριμα έργα– με άλλα προγράμματα, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ.
Τέλος, επισήμανε την αύξηση του χρηματοδοτικού φακέλου μέχρι και 1 δισ. ευρώ, υπογραμμίζοντας ότι η τροποποίηση της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης, με την οποία παρέχεται μεγαλύτερη ευελιξία στο πρόγραμμα και αξιοποιούνται συνέργειες με άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, έχει ήδη δρομολογηθεί και ολοκληρώνεται τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Το συνέδριο Thessaloniki Summit 2021 οργάνωσαν, υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) και το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.