Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

Αυξάνεται ο χρηματοδοτικός φάκελος για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην 31η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης - Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.), γνωστοποίησε ότι αυξάνεται ο χρηματοδοτικός φάκελος για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης προκειμένου να υλοποιηθούν όλες οι ώριμες προτάσεις έργων.
Τόνισε ότι μόνο οι σχετικές προσκλήσεις στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» αθροίζουν πάνω από 650 εκατομμύρια ευρώ.
Ανακοίνωσε ότι έχει, ήδη, συμφωνηθεί η μεταφορά έργων ύδρευσης –ύψους 222 εκατομμυρίων ευρώ– από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ, μετά την έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η οποία βρίσκεται στην τελική φάση των υπογραφών.
Παράλληλα, προανήγγειλε αντίστοιχες συνέργειες και με το Ταμείο Ανάκαμψης, ιδίως για έργα αγροτικής οδοποιίας, οι οποίες, με τη σειρά τους, θα «απελευθερώσουν» επιπλέον χώρο στο Πρόγραμμα για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης.
Τέλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι αυξάνεται ο φάκελος του Προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” κατά 222 εκατομμύρια ευρώ άμεσα, κατά 225 εκατομμύρια ευρώ σε επόμενο χρόνο και κατά επιπλέον 500 εκατομμύρια ευρώ, με την αύξηση που προβλέπεται στο Πρόγραμμα σχετικά με την υπερδέσμευση (overbooking).