Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Δράσεις για την προώθηση ειδικών μορφών ήπιου τουρισμού

Η βόρεια Εύβοια μπορεί να αποκτήσει μεγαλύτερο δίκτυο με μονοπάτια και διαδρομές πεζοπορίας, αλλά και να αποκαταστήσει αναβαθμίδες (ξερολιθιές), προωθώντας ειδικές μορφές ήπιου τουρισμού ιδίως σε ορεινές περιοχές, εκμεταλλευόμενη χρηματοδοτήσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, ανακοίνωσε την ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης της δημιουργίας εθνικού δικτύου με μονοπάτια και διαδρομές πεζοπορίας σε ολόκληρη τη χώρα, της αποκατάστασης αναβαθμίδων (ξερολιθιές), της δημιουργίας και αναβάθμισης μουσειακών χώρων για τη φυσική ιστορία της Ελλάδας, της ψηφιοποίησης συλλογών, καθώς και της δημιουργίας εθνικού συστήματος παρακολούθησης ειδών, βιοτόπων και προστατευόμενων περιοχών, συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατομμυρίων ευρώ.
Η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, επισήμανε σχετικά:
«Έχει φθάσει η στιγμή να αναθεωρήσουμε το τουριστικό μας μοντέλο, να ξεπεράσουμε απαρχαιωμένες αντιλήψεις και πρακτικές.
Η προώθηση των ειδικών μορφών ήπιου τουρισμού και ιδίως του περιπατητικού τουρισμού και του οικοτουρισμού αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα και στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί».

Παναγιώτης Γ. Κούβαρης