Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

24ωρη απεργία την Πέμπτη 10 Ιουνίου από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ και ΠΑΜΕ

Αντιδρώντας στο εργασιακό νομοσχέδιο, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ και ΠΑΜΕ έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 10 Ιουνίου.
Λόγω της απεργίας της ΑΔΕΔΥ θα υπολειτουργήσουν εφορίες, πολεοδομίες, δήμοι και άλλες δημόσιες υπηρεσίες.
Στην κινητοποίηση της 10ης Ιουνίου, θα λάβουν μέρος προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ, καθηγητές και δάσκαλοι, καθώς και δικαστικοί υπάλληλοι.
Δεμένα για 24 ώρες θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια εξαιτίας της απεργίας της ΠΝΟ. Η απεργία θα ξεκινήσει στις 00:01 έως 24:00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.
Την ημέρα της απεργίας θα σιγήσουν και τα ΜΜΕ (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δημοτικά Ραδιόφωνα, Γραφεία Τύπου) από τις 05.30 π.μ. της Πέμπτης 10 Ιουνίου έως τις 05.30 π.μ. της Παρασκευής 11 Ιουνίου.
ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 10 π.μ. στα Προπύλαια.
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη (έξω από το εργατικό κέντρο) στο Ηράκλειο Κρήτης, στη Λάρισα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.