Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Ωφέλιμη η σύνδεση των λιμανιών!

Πρέπει όλοι οι φορείς να δραστηριοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση
 
Η δρομολόγηση ταχύπλοων σκαφών που θα συνδέουν τα λιμάνια της βόρειας Εύβοιας, που πρέπει να αναβαθμιστούν, με τα νησιά των Σποράδων, το Βόλο και με τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, Χίο και Λέσβο, θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του τουρισμού, στις διακομιδές ασθενών και στην ενίσχυση της οικονομίας.
Για να γίνει αυτή πράξη πρέπει όλοι οι φορείς (Περιφέρεια, Δήμοι, Σύλλογοι Επαγγελματικοί, Επιχειρηματίες, Βουλευτές, κλπ) να δραστηριοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.
Αξίζει να αναφερθεί ότι το λιμάνι της Κύμης γίνεται η πύλη της νότιας Εύβοιας προς το Βόρειο Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα προσφέροντας σημαντικό όφελος και στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, καθώς η τροφοδοσία τους μέσω του λιμανιού αυτού της Εύβοιας καθίσταται καλύτερη και οικονομικότερη, ενώ ενισχύεται και η τουριστική τους κίνηση.
Το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής έχει εγκρίνει την επιδότηση της γραμμής ΚΥΜΗ – ΜΕΣΤΑ Χίου – ΣΙΓΡΙ Λέσβου με 2,32 εκατ. ευρώ, με δύο δρομολόγια την εβδομάδα καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, η οποία ενώνει τρεις ολοκαίνουργιες λιμενικές εγκαταστάσεις του Κεντρικού & Βορείου Αιγαίου, καθώς και την αύξηση της επιδότησης της υφιστάμενης άγονης γραμμής ΚΥΜΗ – ΣΚΥΡΟΣ.
Ας σημειωθεί ότι τοπικοί παράγοντες, όπως ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου, Θανάσης Μπουραντάς, αλλά και βουλευτές, ζήτησαν να καταστεί το λιμάνι της Κύμης πύλη της νότιας Εύβοιας προς το Βόρειο Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα, μέσω της υλοποίησης και νέων οδικών έργων.
Πρόσφατα, ο βουλευτής Εύβοιας, Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή τη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, προκειμένου να υπάρξει συνδρομή του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής στη διοργάνωση του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα ανοικτής θαλάσσης «Evia Island Regatta» που θα διεξαχθεί από τις 31 Ιουλίου έως και τις 5 Αυγούστου 2021, αναφέρθηκε στην ανάγκη να καταστεί ακόμα ελκυστικότερο το λιμάνι της Κύμης μέσω της κατασκευής ενός σύγχρονου και ασφαλούς οδικού δικτύου που θα συνδέει το λιμάνι με τη Χαλκίδα, αλλά και με την υλοποίηση των προγραμματισμένων παρακάμψεων Βασιλικού και Αμαρύνθου.
Η επικείμενη λειτουργία του Υδατοδρομίου Κύμης είναι ένας επιπλέον λόγος για την υλοποίηση των οδικών έργων.