Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Ενδεχόμενο χρηματοδότησης έργων από την Τράπεζα Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης

Το ενδεχόμενο χρηματοδότησης έργων κοινωνικών υποδομών που μπορούν να λειτουργήσουν συνδυαστικά με τις επενδύσεις οι οποίες έχουν ενταχθεί στο σχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, στο πλαίσιο της αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, συζήτησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, με κλιμάκιο της Τράπεζας Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης υπό τον Κυβερνήτη της Τράπεζας, Rolf Wenzel.
Μεταξύ αυτών, είναι έργα για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων, μονάδες ΑΠΕ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας, υποδομές αποθήκευσης ενέργειας, έργα διαχείρισης λυμάτων σε οικισμούς με πληθυσμό κάτω από 2.000 κατοίκους και αναδασώσεις.
Όπως τόνισαν τα στελέχη της Τράπεζας Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης που συμμετείχαν στη συνάντηση, η Τράπεζα δύναται να χρηματοδοτήσει έργα υποδομών σε ποσοστό έως και 50% με ιδιαίτερα ευνοϊκά επιτόκια.
Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, οι Γενικοί Γραμματείς Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνος Αραβώσης και Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος.