Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Νοικοκυριά σε οικισμούς εκτός τηλεοπτικής κάλυψης αποκτούν πρόσβαση σε τηλεοπτικό σήμα δωρεάν!

Οικισμοί της βόρειας Εύβοιας που μπορούν να επωφεληθούν

Με τη δράση «Λευκές περιοχές», 160.869 νοικοκυριά σε 4.079 οικισμούς της χώρας που βρίσκονταν εκτός τηλεοπτικής κάλυψης αποκτούν πρόσβαση σε τηλεοπτικό σήμα δωρεάν και για διάστημα οκτώ ετών, με μια ιδιαίτερα απλή διαδικασία.

Οικισμοί της βόρειας Εύβοιας που ανήκουν στις "Λευκές Περιοχές"

Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού: Άγιος Γεώργιος Γιάλτρων, Τσαπουρνιά, Βουτάς και Κάτω Μονοκαρυά.

Δήμος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας: Δάφνη, Κεχριές, Κούλουρος, Κουρκουλοί, Μυρτιάς, Ζωοδόχος Πηγή, Καλύβια, Κήρινθος, Μαντούδι, Μετόχι, Πήλι, Προκόπι, Σπαθάρι, Στροφυλιά, Φαράκλα, Φούρνοι, Αγία Άννα, Αγκάλη, Αχλάδι, Παραλία Κοτσικιάς και Στράφοι.
Οι δικαιούχοι μπορούν μέχρι και τις 15 Ιουλίου 2021 να υποβάλουν αίτηση ψηφιακά στη σελίδα https://white-areas.gov.gr/, χωρίς υποχρέωση επισύναψης ή προσκόμισης δικαιολογητικών, καθώς τα απαιτούμενα στοιχεία αντλούνται μέσω διαλειτουργικότητας από τις αρμόδιες Υπηρεσίες. Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης και από τα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).
Το συνολικό ύψος της δράσης αναμένεται να ανέλθει στα 25 εκατομμύρια ευρώ.
Στο πλαίσιο της δράσης, τόσο η πρόσβαση όσο και η εγγύηση για τον εξοπλισμό παρέχονται δωρεάν για διάστημα οκτώ ετών.
Με αυτό τον τρόπο, διασφαλίζεται για όλους τους πολίτες η δυνατότητα πρόσβασης στην πολυφωνία, την ενημέρωση και την ψυχαγωγία, ενώ τηρούνται οι αρχές της τεχνολογικής ουδετερότητας, καθώς η παροχή του τηλεοπτικού περιεχομένου μέσω της δράσης δύναται να παρέχεται μέσω όλων των διαθέσιμων τεχνολογιών (δορυφορική, επίγεια, ευρυζωνική).
Την ευθύνη του γενικού συντονισμού της δράσης έχει η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Αίτηση Τηλεοπτικής Κάλυψης για Λευκές Περιοχές

Εάν είστε μόνιμος κάτοικος σε «Λευκή Περιοχή», μπορείτε να υποβάλετε την αίτησή σας ψηφιακά, προκειμένου να ενταχθείτε στο πρόγραμμα επιδότησης. Εάν δεν επιθυμείτε να την υποβάλετε ψηφιακά, μπορείτε να εξυπηρετηθείτε στο ΚΕΠ της περιοχής κατοικίας σας.

Για να καταθέσετε την αίτηση ψηφιακά, θα χρειαστείτε μόνο:
-Τους κωδικούς σας taxisnet.
-Τον ενδεκαψήφιο αριθμό Παροχής Ηλεκτρικής Ενέργειας.
Για να καταθέσετε την αίτηση σε ΚΕΠ, θα χρειαστείτε μόνο:
-Το δελτίο της αστυνομικής σας ταυτότητας.
-Τον ενδεκαψήφιο αριθμό Παροχής Ηλεκτρικής Ενέργειας.