Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

Πρόγραμμα «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας»

Έκδοση απόφασης για Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης σε Δήμους και Περιφέρειες

Του Παναγιώτη Γ. Κούβαρη
 
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, σε συνεννόηση και με το Υπουργείο Οικονομικών, προχώρησε σε έκδοση Πρόσκλησης σε Δήμους και Περιφέρειες για την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας».
Το έργο/ δράση είναι συνολικού προϋπολογισμού 335 εκατομμυρίων ευρώ (περιλαμβανομένης της δυνατότητας υπερδέσμευσης καθώς και του Φ.Π.Α.) και υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –NextGeneration EU.
Η Πρόσκληση βρίσκεται σε συνέργεια με το «Πρόγραμμα Επεμβάσεων Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας (ΠΕΒΟΑ)» αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και με το οποίο θα γίνουν παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στο εθνικό και στο επαρχιακό δίκτυο της Xώρας.
Οι δράσεις που είναι επιλέξιμες αφορούν στη «Βελτίωση οδικής ασφάλειας», στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, και περιλαμβάνουν βελτιώσεις στην ασφάλεια του οδικού δικτύου σε ολόκληρη τη χώρα με σκοπό τη μείωση του αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων, καλύπτοντας, σε συνδυασμό με την αντίστοιχη Πρόσκληση του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, παρεμβάσεις σε περισσότερα από 7.000 επικίνδυνα σημεία έκτασης 2.500 χλμ. του δικτύου.
Στο πλαίσιο αυτό καλούνται οι Περιφέρειες της Χώρας, οι Δήμοι με μόνιμο πληθυσμό μεγαλύτερο ή ίσο των 20.000 κατοίκων και οι Τουριστικοί Δήμοι, να υποβάλλουν προτάσεις προκειμένου να ενταχθούν στο Πρόγραμμα.
Ως έναρξη υποβολής των Αιτημάτων ένταξης στο Πρόγραμμα ορίζεται η ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας Πρόσκλησης στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτημάτων ορίζεται η 29η Ιουλίου 2022.
Η ημερομηνία υποβολής των προτάσεων δύναται να λήξει σε χρόνο ενωρίτερο της προσδιοριζόμενης ημερομηνίας σε περίπτωση εξάντλησης του προς διάθεση προϋπολογισμού.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ»

https://www.ypes.gr/wp-content/uploads/2022/07/%CE%9F%CE%94%CE%99%CE%9A%CE%97-%CE%91%CE%A3%CE%A6%CE%91%CE%9B%CE%95%CE%99%CE%91_%CE%A85%CE%A0346%CE%9C%CE%A4%CE%9B6-4%CE%92%CE%95.pdf