Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Το Κυμάσι καθίσταται ασφαλές και ελκυστικό

Το Κυμάσι, ένα από τα πιο ζωντανά και αναπτυσσόμενα λιμάνια της Εύβοιας, επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας,  Γιώργος Κελαϊδίτης.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επενδύει μεθοδικά στο να το καταστήσει ασφαλές και ελκυστικό στο επιβατικό κοινό, αλλά και ένα πυλώνα ανάπτυξης για την τοπική οικονομία.
Η αναβάθμιση του λιμένα έρχεται να θωρακίσει και να ολοκληρώσει τον προσήνεμο μόλο, με την επέκτασή του κατά 170 μ., την έδρασή του σε 1.071 χαλικοπασσάλους μήκους 15 μ. και την προστασία του με περισσότερα από 2.200 τετράποδα οπλισμένου σκυροδέματος 25τ. έκαστο.  
Με αφορμή την επίσκεψή του στο Κυμάσι, η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας,  Γιώργος Κελαϊδίτης, ανακοίνωσε τα εξής:
«Πρακτικά μετά την ολοκλήρωση της Γ’ φάσης θα έχουμε μια λιμενολεκάνη που με ασφάλεια θα μπορεί να υποδεχτεί σκάφη και πλοία ακόμα και στις πιο άσχημες καιρικές συνθήκες. Μέσα από την επικαιροποιημένη μελέτη προβλέπεται η κατασκευή υπήνεμου μόλου και κρηπιδώματος που θα κατασκευασθούν σε μελλοντική εργολαβία.
Τέλος, κλείσαμε μια ανοιχτή πληγή που εδώ και χρόνια ταλαιπωρούσε το επιβατικό κοινό και τους κατοίκους της περιοχής, που δεν είναι άλλη από το οδικό τμήμα 600μ. στην είσοδο του λιμένα που με τη σημερινή μας παρέμβαση ασφαλτοστρώθηκε έχοντας τις προηγούμενες μέρες εκτελέσει τις απαραίτητες χωματουργικές εργασίες και τεχνικά έργα ομβρίων.
Το σύνολο των παραπάνω παρεμβάσεων προχωρούν απρόσκοπτα μέσα από την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε με τον Οργανισμό Λιμένων, τη Δημοτική Αρχή, τη Λιμενική Αρχή, την ανάδοχο εταιρεία και βέβαια τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας της Π.Ε.Εύβοιας.
Συνεχίζουμε παρά τις πολλές αντιξοότητες να είμαστε κοντά στους ανθρώπους μας σε κάθε άκρη της Π.Ε.Εύβοιας, κυνηγώντας λύσεις σε προβλήματα και τομές για την επόμενη ημέρα που θα αλλάξουν τις ισορροπίες προς το καλύτερο για τον τόπο μας!»