Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

Ανοίγει ο δρόμος στον Άγιο Νικόλαο στο σημείο της κατολίσθησης

Θα υπάρξει πρόσβαση προς το Χερονήσι και το Μυροχώραφο
 
Με γρήγορο ρυθμό εδώ και λίγες ημέρες πραγματοποιούνται εργασίες αντιμετώπισης του κατολισθητικού φαινομένου στον οικισμό Άγιος Νικόλαος Ελληνικών, προκειμένου να αποκατασταθεί ο δρόμος στο σημείο της κατολίσθησης και να υπάρξει πρόσβαση από τον Άγιο Νικόλαο προς το Χερονήσι και το Μυροχώραφο.
Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού.
Φορέας χρηματοδότησης είναι πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 277.760 ευρώ.
Η αποκατάσταση του δρόμου στο σημείο της κατολίσθησης έχει αποτελέσει εδώ και πολλά χρόνια θέμα αντιπαράθεσης δημοτικών παραγόντων, χωρίς ωστόσο να αντιμετωπίζεται έως τώρα το πρόβλημα.
Ο Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς, με αφορμή την πραγματοποίηση των εργασιών για την αντιμετώπιση του κατολισθητικού φαινομένου στον οικισμό Άγιος Νικόλαος Ελληνικών, επισημαίνει ότι το έργο της αποκατάστασης ξεκίνησε μετά από πολλή δουλειά και ότι η επίλυση του προβλήματος θα αποκαταστήσει έκτος από την ασφάλεια και το παραλιακό μέτωπο που αναβαθμίζεται τουριστικά.
Ο δραστήριος Πρόεδρος της Κοινότητας Ελληνικών, Κώστας Πλατιάς, με αφορμή την πραγματοποίηση των εργασιών για την αποκατάσταση του δρόμου στον Άγιο Νικόλαο Ελληνικών στο σημείο της κατολίσθησης, δηλώνει ότι αποτελεί αίτημα πολλών Ελληνικιωτών εδώ και χρόνια. Οπωσδήποτε για τους Ελληνικιώτες και για την περιοχή μας αποτελεί σημαντικό έργο.