Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Εργασίες επισκευής όψεων του Βησσσαριώνειου Εκκλησιαστικού Ιδρύματος

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας,  Γιώργος Κελαϊδίτης, ανακοίνωσε την υπογραφή σύμβασης προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες επισκευής όψεων του Βησσσαριώνειου Εκκλησιαστικού Ιδρύματος στην Ιστιαία.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας ανακοίνωσε τα εξής:
«Πριν οι νεότεροι κάνουμε ένα βήμα μπροστά, οφείλουμε πρώτα να φροντίζουμε και να στεκόμαστε δίπλα σε εκείνους που έβαλαν τις βάσεις για να φτάσουμε ως εδώ.  
Πλάι στην Ελληνική οικογένεια που ποτέ δεν εγκατέλειψε την τρίτη ηλικία, ερχόμαστε σαν Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να συνδράμουμε το σπουδαίο έργο της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας μέσα από τη βελτίωση των υποδομών του Βησσσαριώνειου Εκκλησιαστικού Ιδρύματος στην Ιστιαία.
Ο Περιφερειάρχης μας κ. Φάνης Σπανός υπέγραψε πριν λίγες ημέρες τη σύμβαση του έργου με τίτλο «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΟΨΕΩΝ ΤΟΥ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΕΙΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ» προϋπολογισμού €74.400 και άμεσα προχωρούμε στη φάση της υλοποίησης του.
Στόχος του έργου που υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μέσα από προγραμματική σύμβαση με το Βησσαριώνειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, είναι η ασφάλεια και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων συμπολιτών μας που φιλοξενούνται σε αυτό.
Συγκεκριμένα, με τη νέα σύμβαση πρόκειται να εκτελεστούν οι κάτωθι εργασίες στις όψεις του Βησσαριώνειου Εκκλησιαστικού Ιδρύματος (Γηροκομείο Ιστιαίας):
•Επισκευή επιχρισμάτων και ειδικότερα καθαίρεση των επιχρισμάτων και κατόπιν ενίσχυση τοιχοδομών με συνθετικό πλέγμα.
•Εργασίες εξωτερικών χρωματισμών με χρήση ικριωμάτων και
•Αντικατάσταση κουφωμάτων με κουφώματα ηλεκτροστατικά βαμμένου αλουμινίου»