Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Σχεδιασμός της ανάπτυξης και ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας

Ο Σταύρος Μπένος παρουσίασε στη Λίμνη τις 10 ενότητες του σχεδιασμού

Ο επικεφαλής της Επιτροπής για την ανάπτυξη και ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας, Σταύρος Μπένος, παρουσίασε στη Λίμνη, παρουσία του Υφυπουργού, Χρήστου Τριαντόπουλου, του Υφυπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Γιώργου Αμυρά, αυτοδιοικητικών, βουλευτών και εκπροσώπων φορέων, τις δέκα ενότητες που θα περιλαμβάνονται στον σχετικό σχεδιασμό.

Οι δέκα ενότητες αφορούν τις υποδομές, την αναγέννηση του περιβάλλοντος, το ανθρώπινο δυναμικό, την αγροδιατροφή, την επιχειρηματικότητα, τα δίκτυα της κοινωνίας, τα ειδικά πολεοδομικά σχέδια, τον πολιτισμό, τον τουρισμό και τέλος τη δημιουργία ενός Φορέα Διαχείρισης.
Απαντώντας σε διάφορες ερωτήσεις φορέων σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα, ο Σταύρος Μπένος επεσήμανε ότι:
Οι πρώτοι 6 μήνες θα έχουν σχέση με την καθημερινότητα, τις αποζημιώσεις και τα πρώτα έργα. Ήδη, έχουν ξεκινήσει οι σχετικές δράσεις.
Το δεύτερο εξάμηνο θα τρέχουν τα υπόλοιπα έργα στις καμένες περιοχές
Το τρίτο εξάμηνο θα είναι έτοιμες οι Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) με πλήρη διασφάλιση των πόρων.
Όλο αυτό το διάστημα θα υπάρχει μία συνεχή ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των φορέων και των κατοίκων της περιοχής είτε με την Επιτροπή η οποία θα δρα και θα λειτουργεί διαρκώς, είτε με τους μελετητές που θα αναλάβουν διάφορα τμήματα να τα φέρουν σε πέρας.
Και υπογράμμισε:
«Σήμερα εμείς δεν ερχόμαστε να επουλώσουμε τις πληγές από τις φωτιές. Καλούμαστε να δώσουμε απαντήσεις σε πλειάδα από θέματα, τα οποία δεν είχαν λυθεί χρόνια πριν και τα οποία τώρα θα πρέπει να προγραμματιστούν και να προχωρήσουν με διασφαλισμένους πόρους για να υλοποιηθούν».