Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Βοήθεια σε πληγέντες κτηνοτρόφους των δύο πυρόπληκτων Δήμων της βόρειας Εύβοιας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Κτηνιατρικής & Περιβάλλοντος, Δημήτρης Βουρδάνος, ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, προχωρά στη χορήγηση ζωοτροφών, καθώς και υλικών για την κατασκευή σταβλικών εγκαταστάσεων σε πληγέντες κτηνοτρόφους των πυρόπληκτων Δήμων Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας και Ιστιαίας - Αιδηψού.
Ειδικότερα, σε ότι αφορά τα υλικά κατασκευής σταβλικών εγκαταστάσεων ανακοίνωσε ότι θα χορηγηθούν σε πληγέντες κτηνοτρόφους των δύο πυρόπληκτων Δήμων 9.000 τμ αυλακωτά χαλυβδόφυλλα για αποκατάσταση ποιμνιοστασίων προσφορά της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. και 600 τεμάχια ξύλινοι στύλοι προσφορά της ΔΕΔΔΗΕ.
Η ανακοίνωση για την ανακούφιση των πληγέντων κτηνοτρόφων από τις πυρκαγιές έγινε κατά τη συνάντηση που πραγματοποίησαν στον Δήμο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας ο Αντιπεριφερειάρχης, Δημήτρης Βουρδάνος και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης, με τον Δήμαρχο, Γιώργο Τσαπουρνιώτη, Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων και Κτηνοτρόφων.