Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Προς υλοποίηση σημαντικά οδικά έργα

Θετικές είναι οι εξελίξεις για την υλοποίηση σημαντικών οδικών έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας.
Αυτό προκύπτει από τη συνάντηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού, με τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη.
Πρόκειται για τα έργα:
#Παράκαμψη Χαλκίδας – Νέας Αρτάκης – Ψαχνών
Ολοκληρώνονται οι μελετητικές προσαρμογές, που θα επιτρέψουν τη χρηματοδότηση από κοινοτικό πρόγραμμα, με στόχο τη δημοπράτηση του έργου στις αρχές του 2022.
Ο Περιφερειάρχης ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών ωρίμανσης και χρηματοδότησης του αυτοκινητοδρόμου, δεδομένου ότι αποτελεί έργο τεράστιας σημασίας. Ζήτησε, επίσης, να υπάρξει η μέριμνα για επαρκές πλάτος απαλλοτρίωσης, ώστε να είναι εφικτή η διαπλάτυνση του αυτοκινητοδρόμου, εφόσον κάτι τέτοιο απαιτηθεί από τον κυκλοφοριακό φόρτο.
Οι προτάσεις έγιναν αποδεκτές από τον Υπουργό.
#Παρακάμψεις Βασιλικού και Αμαρύνθου
Ενημερώθηκε ο Υπουργός ότι η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας αποφάσισε την ενεργοποίηση Τεχνικού Συμβούλου για την επικαιροποίηση των δύο μελετών και την ωρίμανσή τους.
#Γέφυρες Βασιλικού, Φύλλων και Αφρατίου
Μετά την απόφαση να αναλάβει το ίδιο το Υπουργείο τα έργα αποκατάστασης των τριών γεφυρών, εκπονούνται οι μελέτες. Στόχος είναι να δημοπρατηθούν με ταχύρρυθμες διαδικασίες, που θα εκκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι.

Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά τη συνάντηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας με τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών και τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών δόθηκαν οι απολύτως θετικές διαβεβαιώσεις για την αποτροπή εγκατάστασης διοδίων στην Ε.Ο. Σχηματαρίου – Χαλκίδας.