Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Ιδιαίτερα επιτυχημένη αναμένεται να είναι για τον τουρισμό μας η φετινή καλοκαιρινή περίοδος

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, από όσους εμπλέκονται στην διεθνή τουριστική βιομηχανία και όχι μόνο, αυξάνεται με γρήγορους ρυθμούς το ενδιαφέρον για τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας, αλλά και οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία και καταλύματα, από οικονομικά εύρωστους τουρίστες από χώρες όπως είναι οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Γερμανία, η Σερβία, το Ισραήλ και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο εμβολιασμός του πληθυσμού και ιδιαίτερα των εργαζομένων στον τουρισμό κάνουν τη χώρα μας θελκτική. Πολλές γειτονικές ανταγωνιστικές χώρες όπως είναι η Τουρκία, χώρες της βόρειας Αφρικής (Αίγυπτος, Τυνησία, Μαρόκο), πολλές χώρες της Ασίας, αλλά και της κεντρικής και νότιας Αμερικής, φέτος είναι βέβαιο ότι δεν θα προτιμηθούν από πολλούς.
Στην επιτυχημένη φετινή καλοκαιρινή περίοδο θα συμβάλει και ο κοινωνικός τουρισμός μέσω ΟΑΕΔ και ΟΠΕΚΑ, καθώς θα καλύψει 350 χιλιάδες άτομα.
Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή. Ο Covid-19 συνεχίζει να υπάρχει.
Τα παθήματα της Κέρκυρας και της Καλύμνου μας είναι γνωστά. Τα δύο αυτά όμορφα νησιά μας έχασαν εξαιτίας κάποιων απρόσεκτων τον τουρισμό του Μαΐου λόγω των αυξημένων κρουσμάτων. Πλέον, ελπίζουν στον γρήγορο εμβολιασμό των κατοίκων τους. Στην Κάλυμνο γίνονται καθημερινά αυτές τις μέρες περισσότεροι από 400 εμβολιασμοί.
Για την ασφάλεια του τόπου μας, το συμφέρον του καθενός μας και για την οικονομία, πρέπει να διασφαλίσουμε την επιτυχία του τουρισμού μας.