Σάββατο 1 Μαΐου 2021

Καθαρές και ασφαλείς οι ακτές κολύμβησης του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πιστοποιητικών αναλύσεων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Εύβοιας
 
Οι ακτές κολύμβησης της θαλάσσιας περιοχής του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού είναι καθαρές και ασφαλείς, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πιστοποιητικών αναλύσεων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Εύβοιας, που αφορούν δείγματα θαλάσσιου ύδατος που ελήφθη από ακτές του Δήμου.
Πιο συγκεκριμένα, ελέγχθηκαν και βρέθηκαν κατάλληλες οι ακτές:
ΜΑΥΡΙΚΑΣ, ΠΕΥΚΙ, ΒΑΣΙΛΙΚΑ (ΨΑΡΟΠΟΥΛΙ), ΚΑΝΑΤΑΔΙΚΑ, ΩΡΕΟΙ, ΝΕΟΣ ΠΥΡΓΟΣ, ΝΗΣΙΩΤΙΣΣΑ, ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΧΑΔΑΣ, ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΟΥΤΡΩΝ και ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού διαθέτει σωρεία καθαρών και ασφαλών ακτών κολύμβησης, πέραν των ανωτέρω ελεγχθέντων από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας.
Ενδεικτικά, ο δραστήριος Πρόεδρος της Κοινότητας Ελληνικών, Κώστας Πλατιάς, μας επισήμανε ότι είναι εξαιρετικές οι πολλές παραλίες της Κοινότητας: ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΠΟΤΟΚΑΚΙ, ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΜΥΡΟΧΩΡΑΦΟ, ΑΡΚΟΥΔΟΓΙΑΝΝΗ, ΜΟΥΡΤΙΩΤΗ, αλλά και οι άλλες μικρότερες.