Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού θα αποκτήσει ένα επιπλέον Περιφερειακό Ιατρείο

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα και ενέκρινε την παραχώρηση χρήσης Δημοτικού κτηρίου για την ίδρυση Περιφερειακού Ιατρείου στις Αγδίνες

Ένα επιπλέον Περιφερειακό Ιατρείο θα αποκτήσει σύντομα ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού στην προσπάθεια που καταβάλει το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των κατοίκων απομακρυσμένων και ορεινών περιοχών της περιοχής της ευθύνης του.

Αυτό το Περιφερειακό Ιατρείο θα είναι το 8ο που θα ιδρυθεί στο Δήμο, θα έχει έδρα τις Αγδίνες και θα καλύπτει και τις Κοινότητες Βασιλικών, Τσαπουρνιάς και Γερακιούς.
Για την ίδρυση και στέγαση του νέου Περιφερειακού Ιατρείου με έδρα τις Αγδίνες, μετά από έγγραφο αίτημα του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας για την παραχώρηση κτηρίου και την έγγραφη συναίνεση του προέδρου της Κοινότητας Αγδινών, Κωνσταντίνου Γαβριήλ για την ανωτέρω παραχώρηση, τοποθετήθηκαν υπέρ της παραχώρησης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 28η Απριλίου, η οποία πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, ο Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς και ο Αγδινιώτης Δημοτικός Σύμβουλος, Δημήτρης Δροσόπουλος.
Μετά τις τοποθετήσεις των προαναφερθέντων, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα και ενέκρινε την παραχώρηση χρήσης Δημοτικού κτηρίου στις Αγδίνες, για την ίδρυση και στέγαση νέου Περιφερειακού ιατρείου (Η Απόφαση αυτή πήρε τον αριθμό 37/2021).
Επισημαίνεται ότι το κτήριο του ιατρείου Αγδινών, κατασκευάστηκε πριν από 15 περίπου χρόνια, απέκτησε Internet πρόσφατα με ενέργειες του Δήμου και λειτουργεί το τελευταίο διάστημα μία φορά το μήνα ως Αγροτικό Ιατρείο εξυπηρετώντας τους κατοίκους της τοπικής Κοινότητας.