Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Η κατασκευή της γέφυρας των Γουβών σε νέα φάση

Οι εργασίες κατασκευής της γέφυρας των Γουβών περνούν σε νέα φάση με την τοποθέτηση των δοκών στα βάθρα της.
Σήμερα το πρωί επίσκεψη στο χώρο της γέφυρας των Γουβών πραγματοποίησαν, για να ενημωθούν από πρώτο χέρι για την πρόοδο των εργασιών, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Ανδρέας Τοουλιάς, ο Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς και ο Αντιδήμαρχος Ύδρευσης του ίδιου Δήμου, Σωτήρης Πανουργιάς.
Η επίσκεψη κρίθηκε σκόπιμη, καθώς υπάρχει υπάρχει μεγάλος προβληματισμός, αλλά και αγανάκτηση, Αυτοδιοικητικών Εκπροσώπων και κατοίκων χωριών για την απαράδεκτη έως τραγική κατάσταση που επικρατεί κατά τις μετακινήσεις από και προς τα χωριά της περιοχής λόγω της καθυστέρησης της ανακατασκευής της γέφυρας.
Ενδεικτικά, για το θέμα της μη αποκατάστασης της γέφυρας των Γουβών, που κατέρρευσε το Δεκέμβριο του 2019 από την κακοκαιρία “Διδώ”, πριν 15 μέρες περίπου, στάλθηκε γραπτό υπόμνημα διαμαρτυρίας προς τον Περιφερειάρχη, Φάνη Σπανό και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Εύβοιας, Γιώργο Κελαϊδίτη.
Το υπόμνημα υπέγραψαν ο Αντιδήμαρχος Σωτήρης Πανουργιάς και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Αγριοβοτάνου, Ελληνικών και Βασιλικών, Νίκος Αλεξίου, Κώστας Πλατιάς και Βασίλης Αναστασίου, αντίστοιχα.