Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

Ελικοδρόμιο στην Ιστιαία

Η κατασκευή εγκρίθηκε μετά από πρόταση του Δημάρχου, Γιάννη Κοντζιά
 
Ολοκληρώθηκε η 3η Συνάντηση με τους Θεσμούς και τους Πολίτες της βόρειας Εύβοιας στην Αγία Άννα (18-20 Μαρτίου 2022).
Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς, στον τομέα των υποδομών μετά από τη συνεργασία που είχε με τους μελετητές εγκρίθηκε η κατασκευή σύγχρονου ελικοδρόμιου στην Ιστιαία από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου, που θα εξυπηρετεί και τις διακομιδές του ΕΚΑΒ.
Η ανακοίνωση αυτή του Δημάρχου ικανοποιεί τη μεγάλη πλειοψηφία των Βορειοευβοιωτών.
Την έλλειψη ελικοδρόμιου έχει επισημάνει με σχετικό δημοσίευμα η μη κερδοσκοπική, χωρίς διαφημίσεις Ιστοσελίδα μας για τη ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ ellinikanews.
Γράψαμε την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Η βόρεια Εύβοια δεν έχει ελικοδρόμιο (Ε/Δ). Στην περιοχή μας διεξαγωγή κάθε είδους αεροδιακομιδών δεν μπορεί να γίνει.
Είναι γι' αυτό αναγκαίο να αποκτήσει ελικοδρόμιο για μια σειρά από λόγους, όπως για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού της και για την πραγματοποίηση στην περιοχή της επιχειρήσεων παροχής βοήθειας (είτε για την μεταφορά προσωπικού και υλικών, είτε για τη διεξαγωγή αεροδιακομιδών ασθενών)».
Είναι δίκαιο και το επισημαίνουμε:
Η αποδοχή της πρότασης για την κατασκευή σύγχρονου ελικοδρόμιου στην Ιστιαία από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας πιστώνεται ως μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού και προσωπικά του Δημάρχου, Γιάννη Κοντζιά.

Κατασκευή μουσείου στους Ωρεούς

Από την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ανακοινώθηκε, στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης της βόρειας Εύβοιας, η κατασκευή μουσείου στους Ωρεούς σε συνεργασία του Υπουργείου με το Δήμο και η εκκίνηση της διαδικασίας αποκατάστασης του υδροθεραπευτηρίου των Αγ. Αναργύρων.