Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Θεμελίωση της νέας σύγχρονης γέφυρας στις Γούβες

Ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Εύβοιας, Γιώργου Κελαϊδίτη
 
Σε συνέχεια των χωματουργικών εργασιών που προηγήθηκαν, ξεκίνησαν χθες οι εργασίες διάνοιξης και σκυροδέτησης των φρεατοπασσάλων, γενικώς δηλαδή εργασίες θεμελίωσης της υπό κατασκευή γέφυρας στις Γούβες επί της Ε.Ο. 77 Χαλκίδας-Ιστιαίας-Αιδηψού, όπως με αποκλειστικό δημοσίευμά μας είχαμε προαναγγείλει την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου http://ellinikanews.blogspot.com/2021/01/blog-post_21.html 
Με αφορμή το ξεκίνημα των εργασιών κατασκευής της θεμελίωσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης, προέβη στην εξής ανακοινωση:
«Ξεκίνησαν χθες οι εργασίες κατασκευής της θεμελίωσης της νέας σύγχρονης γέφυρας των Γουβών επί της Εθνικής οδού υπ’ αρ. 77 Χαλκίδας-Ιστιαίας-Αιδηψού, στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ «ΧΑΛΚΙΔΑΣ – ΙΣΤΙΑΙΑΣ – ΑΙΔΗΨΟΥ» ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΡΤΕΜΙΣΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ 11-12-2019 ΠΟΥ ΕΠΛΗΞΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟ ΙΣΤΙΑΙΑΣ – ΑΙΔΗΨΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ» με Προϋπολογισμό €2.500.000.
Συγκεκριμένα ξεκίνησαν οι εργασίες διάνοιξης και σκυροδέτησης των φρεατοπασσάλων (διαμέτρου 1.20μ και βάθους 23μ) του δυτικού ακρόβαθρου της νέας γέφυρας των Γουβών και αναμένεται σε δύο εβδομάδες να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή όλων των φρεατοπασσάλων (28 στο σύνολο, διαμέτρου 1.20μ και συνολικού μήκους 580μ) της νέας γέφυρας.
Η νέα σύγχρονη γέφυρα δεν περιλαμβάνει ενδιάμεσα βάθρα και είναι μεγαλύτερης διατομής από την παλαιά καταστραφείσα.
Δεδομένου ότι δεν θα παρουσιαστούν προβλήματα κατά την εκτέλεση του έργου (δυσμενείς καιρικές συνθήκες κ.λ.π.), θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, από τον ανάδοχο και την Υπηρεσία, προκείμενου η νέα σύγχρονη γέφυρα να δοθεί σε κυκλοφορία εντός της εννιάμηνης αρχικής προθεσμίας που προβλέπεται από την σύμβαση (καλοκαίρι του 2021)».