Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου για το ζήτημα της δημιουργίας πολυϊατρείου στα Βασιλικά


Ο βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου ζήτησε και έλαβε ενημέρωση για την ίδρυση πολυϊατρείου στα Βασιλικά και επισημαίνει όλες τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν από το δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού για τη δημιουργία του.
Η δημιουργία του συγκεκριμένου πολυϊατρείου θα διευκολύνει την πρόσβαση κατοίκων των χωριών της περιοχής από την Αγία Άννα έως και τις Γούβες, αλλά και γενικότερα κατοίκων και επισκεπτών της βόρειας Εύβοιας, στην ιατρική υποστήριξη που χρειάζονται στη συγκεκριμένη περιοχή.

Το πολυϊατρείο θα προσφέρει  ένα πλήρες φάσμα ιατρικών υπηρεσιών και θα εξυπηρετεί και κάθε ανάγκη σε πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα, ενώ στο πλαίσιο της πρόληψης της υγείας θα διενεργεί εμβολιασμούς. Τέλος , το πολυϊατρείο θα οργανώνει διάφορες εκδηλώσεις για την καλύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών πάνω σε θέματα υγείας.
Σχετικά για το ζήτημα αυτό, ο βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, Συμεών Κεδίκογλου, ενδιαφέρθηκε, έλαβε ενημέρωση και επισημαίνει, μεταξύ άλλων, τα εξής :
<< Για την ίδρυση πολυ
ϊατρείου η διαδικασία έχει τα ακόλουθα βήματα:
-απόφαση δημοτικού συμβουλίου με την οποία θα εξηγείται προς τον Υπουργό Υγείας η αναγκαιότητα
-επικύρωση από τον Υπουργό Υγείας
-χρηματοδότησή του από το ΕΣΠΑ, να ενταχθεί δηλαδή στο περιφερειακό πρόγραμμα. Η χρηματοδότηση αφορά σε κτιριολογικά (ακόμα και αν διαθέτει ο δήμος κτίριο, για την διαμόρφωσή του), υποδομές, internet για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Μόνο από το ΕΣΠΑ μπορεί να χρηματοδοτηθεί.
Είναι αυτονόητο ότι το Υπουργείο θα το δει πιο θετικά αν οι ανάγκες σε προσωπικό καλυφθούν με αποσπάσεις και όχι διορισμούς ή και εθελοντές (έχει προταθεί από δήμο) και αν δεν απαιτείται χρηματοδότηση από το Υπουργείο.
Συνεπώς, η πρωτοβουλία εναπόκειται στην Τ.Α. για να εγκρίνει κατόπιν το Υπουργείο >>.
Κατόπιν αυτών, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού καλείται να αποφασίσει την ίδρυση πολυ
ϊατρείου στα Βασιλικά και να ζητήσει επικύρωση της απόφασής του από το Υπουργείο Υγείας. Παράλληλα, πρέπει να ζητήσει την ένταξη του υπό ίδρυση πολυϊατρείου στο περιφερειακό πρόγραμμα προκειμένου να υπάρξει χρηματοδότησή του από το ΕΣΠΑ. 

Για την αναγκαιότητα ίδρυσης πολυϊατρείου στα Βασιλικά έχουν αναφερθεί τα ellinikanews με σειρά άρθρων του κ. Παναγιώτη Γεωργίου Κούβαρη.