Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Ο Παπανδρέου στη Νέα Υόρκη για οικονομικά ζητήματα


Ζητήματα που αφορούν την ελληνική και παγκόσμια οικονομική κρίση, καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα και την ευρωζώνη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συζήτησε ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου, με τον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπιλ Κλίντον, σε συνάντηση που είχαν στη Νέα Υόρκη.
Ο τέως πρωθυπουργός της Ελλάδας, κ. Παπανδρέου, προήδρευσε, σήμερα στην έδρα του ΟΗΕ, συνεδρίασης της Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τα Παγκόσμια Οικονομικά Ζητήματα.
Ειδικότερα, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ευρωζώνη και οι επιπτώσεις της ευρωπαϊκής κρίσης σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο, οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας και οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις των διεθνών χρηματοπιστωτικών οργανισμών, όπως και οι προοδευτικές στρατηγικές και πολιτικές για την αντιμετώπιση της κρίσης και την επιστροφή στην ανάπτυξη. Στη συνεδρίαση της Επιτροπής συμμετείχαν αρχηγοί κομμάτων - μελών της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί και οικονομολόγοι, καθώς και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών.
Αύριο, ο κ. Παπανδρέου θα είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση για την Παγκόσμια Οικονομία, την οποία διοργανώνει το αμερικανικό ίδρυμα "New America".