Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Γιατί δεν επεμβαίνει άμεσα για την ίδρυση πολυϊατρείου στα Βασιλικά, ρωτά τον Υπουργό Υγείας η κ. Ουρανία Παπανδρέου-Παπαδάκη


Η βουλευτής Εύβοιας-ΛΑΟΣ, Ουρανία Παπανδρέου-Παπαδάκη κατέθεσε σήμερα, Πέμπτη 5 Απριλίου, ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέα Λοβέρδο, για την ανάγκη δημιουργίας πολυϊατρείου στα Βασιλικά.
Στην ερώτησή της η κ. βουλευτής τονίζει τα εξής :
<< Είναι γνωστά σε όλη την Εύβοια τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύστημα Υγείας, καθώς σχεδόν όλα τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, του Νομού αντιμετωπίζουν προβλήματα και δεν επαρκούν για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών των κατοίκων. Το πρόβλημα , της μη επάρκειας , γίνεται μεγαλύτερο, για τους κατοίκους που μένουν στο ενδιάμεσο περίπου της απόστασης των δύο Κέντρων Υγείας , Ιστιαίας και Μαντουδίου, και συγκεκριμένα, στα Βασιλικά. Είναι φανερό σε πολλούς ότι ανεξάρτητα από τη μετατροπή του Κέντρου Υγείας της Ιστιαίας σε νοσοκομείο , που ευχής έργον είναι να γίνει , είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί πολυϊατρείο στην περιοχή αυτή και συγκεκριμένα στα Βασιλικά , δεδομένου ότι το πολυϊατρείο , ως κοινοτική δομή υγείας , έχει στόχο την πρόληψη και την πρόσβαση του πολίτη στην πρωτοβάθμια υγεία. Η δημιουργία πολυϊατρείου στα Βασιλικά θα διευκολύνει την πρόσβαση κατοίκων των χωριών της περιοχής από την Αγία Άννα έως και τις Γούβες , αλλά και γενικότερα κατοίκων και επισκεπτών της Βόρειας Εύβοιας , στην ιατρική υποστήριξη που χρειάζονται στη συγκεκριμένη περιοχή , καθώς θα προσφέρει ένα πλήρες φάσμα ιατρικών υπηρεσιών και θα εξυπηρετεί και κάθε ανάγκη σε πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα.
Συνεπώς ερωτάται ο Κύριος Υπουργός
1.Ποια είναι η θέση του Υπουργείου για το συγκεκριμένο θέμα;
2.Γιατί δεν επεμβαίνει άμεσα το Υπουργείο προκειμένου να δημιουργηθεί το πολυϊατρείο στα Βασιλικά της Εύβοιας, ένα δίκαιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής; >>.