Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Ανοίγει το επάγγελμα των ταξί για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Στερεάς Ελλάδας


Ανοίγει, έστω και δειλά, το επάγγελμα των ταξί για πολλές Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Στερεάς Ελλάδας, δεδομένου ότι αυξήθηκαν οι συντελεστές για την έκδοση νέων αδειών για όλες τις Περιφέρειες πλην των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης.
Μέρος των νέων αδειών ταξί θα χορηγηθεί κατά προτεραιότητα σε πολύτεκνους, τρίτεκνους με ανήλικα, καθώς και σε φυσικά πρόσωπα που έχουν τέκνα με αναπηρία σε ποσοστό άνω του 67%.

Σε περίπτωση περισσότερων ενδιαφερομένων, από τις αντίστοιχες άδειες κυκλοφορίας ταξί που θα δοθούν, θα διενεργηθεί μεταξύ τους κλήρωση.
Σύμφωνα με τις αλλαγές που έγιναν για τα ταξί, αναμένεται να εκδοθούν καινούργιες άδειες ταξί στις περισσότερες Περιφέρειες καθώς ανά χίλιους κατοίκους θα υπάρχει 1,5 άδεια, με δυνατότητα αύξησης από 0,1 έως 0,5.
Ο συντελεστής έκδοσης των αδειών ταξί θα επανακαθορίζεται ανά διετία, χωρίς όμως να επιτρέπεται να είναι μικρότερος από 1,5 άδεια ανά χίλιους κατοίκους.
Τα αυτοκίνητα ταξί με έδρα την Περιφέρεια αποσύρονται από την κυκλοφορία με την συμπλήρωση 20 ετών, ενώ όταν έχουν έδρα με πληθυσμό λιγότερο των τριών χιλιάδων κατοίκων αποσύρονται με τη συμπλήρωση 24 ετών. 
Επισημαίνεται ότι θα υπάρξει προκήρυξη της Περιφέρειας για την κυκλοφορία ειδικών οχημάτων μίνι βαν 6 έως 9 θέσεων. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, στην Περιφέρειά μας θα κυκλοφορήσουν έως 10 ειδικά οχήματα  τέτοιου τύπου. Στην προκήρυξη της Περιφέρειας για την κυκλοφορία μίνι βαν προτεραιότητα για να ζητήσουν άδεια κυκλοφορίας θα έχουν ιδιοκτήτες ταξί, εφόσον συμφωνήσουν να αποσύρουν τις άδειες ταξί που κατέχουν σήμερα.