Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Πλωτό ασθενοφόρο αποκτά η Βόρεια Εύβοια

Διαμορφωμένο κατάλληλα με υγειονομικό εξοπλισμό
 
Για τη διακομιδή ασθενών/ τραυματιών σε μονάδες υγείας προκειμένου λάβουν την αναγκαία υγειονομική περίθαλψη το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή θα αποκτήσει 11 περιπολικά σκάφη μήκους άνω των 11 μέτρων κατάλληλα διαμορφωμένα με υγειονομικό εξοπλισμό για την κάλυψη των αναγκών 11 περιοχών της χώρα μας και συγκεκριμένα των περιοχών: Βόρειας Εύβοιας, ν. Θάσου, ν. Ψαρών, v. Αγίου Ευστράτιου, ν. Σάμου/Φούρνων, ν. Κέας, ν. Λειψών, ν. Κάσου, ν. Ζακύνθου, Χώρας Σφακίων και Ιεράπετρας.
Το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή θα αποκτήσει, επίσης, 22 νέα σκάφη για να ενισχυθεί η επιχειρησιακή του ικανότητα προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες επιχειρησιακές ανάγκες περιπολιών για την επιτήρηση στα εξωτερικά θαλάσσια σύνορα και για συνδρομή σε προκύπτοντα περιστατικά έρευνας – διάσωσης στο θαλάσσιο χώρο ευθύνης του.
Πιο συγκεκριμένα, το  Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή θα αποκτήσει:
▪10 περιπολικά σκάφη, μήκους από 11 έως 13 μέτρα, με πετρελαιοκινητήρες (DIESEL) ναυτικού τύπου, με αεροθάλαμο ή με Fender κλειστής κυψελίδας.
▪10 περιπολικά σκάφη, μήκους από 11 έως 13 μέτρα, με βενζινοκινητήρες (Αμόλυβδη) με Αεροθάλαμο ή με Fender κλειστής κυψελίδας.
▪2 σκάφη ειδικών επιχειρήσεων – νηοψιών της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, μήκους από 12 έως 13 μέτρα.
Η χρηματοδότηση των 33 νέων σκαφών, που ανέρχεται σε 18,5 εκατομμύρια ευρώ, έχει ήδη εγκριθεί από το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου.

Παναγιώτης Γ. Κούβαρης