Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Ενίσχυση δομών υγείας στην Β.Εύβοια

Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, ασθενοφόρων και κινητών μονάδων υγείας

Δημοσιεύτηκε η πρόσκληση του Υπουργείου Υγείας προς την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας για την υποβολή πρότασης στο «ΤΠΑ  Υγείας», στον άξονα Προτεραιότητας 3.1 «Υγεία-υποδομές, εξοπλισμός», με τίτλο «Ενίσχυση Δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην περιοχή της Βορείου Ευβοίας», προϋπολογισμού 1,3 εκατομμυρίων ευρώ.
Η συγκεκριμένη πρόσκληση χρηματοδοτεί την προμήθεια και εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τις υπάρχουσες δομές της περιοχής, καθώς και την προμήθεια ασθενοφόρων και κινητών μονάδων υγείας για την ενίσχυση του στόλου των οχημάτων.
Σκοπός είναι η ενίσχυση μέσων και υποδομών ώστε να προσφέρονται ολοκληρωμένες και ποιοτικές υπηρεσίες στον ωφελούμενο πληθυσμό της περιοχής, σύμφωνα με τις ανάγκες του.
Με την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού αναμένεται να βελτιωθούν και να εκσυγχρονιστούν τα Κέντρα Υγείας της περιοχής, προκειμένου να αποδίδονται ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους ωφελούμενους.
Με την προμήθεια ασθενοφόρων, σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, θα μειωθεί ο χρόνος προσέγγισης και διακομιδής ασθενών συμβάλλοντας στο παραγόμενο έργο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της περιοχής.  
Τέλος, με την προμήθεια των κινητών μονάδων υγείας αναμένεται να ενισχυθεί η πρόσβαση των πολιτών, ιδίως των δυσπρόσιτων περιοχών, στο σύστημα υγείας.