Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Αλιευτικό καταφύγιο Λιχάδας

Εντάχθηκε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «ΕΠ Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020» το έργο για την ολοκλήρωση του αλιευτικού καταφυγίου Αγίου Γεωργίου Λιχάδας.
Με αφορμή το γεγονός αυτό, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής για το εν λόγω έργο:
«Έχει προϋπολογισμό 6.276.000 ευρώ και μαζί με την ήδη συμβασιοποιημένη αρχική φάση του έργου, θα δώσει στους επαγγελματίες και όλη την κοινωνία της Λιχάδας ένα σύγχρονο αλιευτικό καταφύγιο, που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη αυτού του τόσο σημαντικού κλάδου της οικονομίας μας!
Της ένταξης προηγήθηκε η ολοκλήρωση των μελετών από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η υποβολή φακέλου στη σχετική πρόσκληση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η εκτεταμένη και ενδελεχής αξιολόγηση του φακέλου από τις υπηρεσίες του Υπουργείου».
Ο κ. Σπανός ανακοίνωσε επίσης ότι σε λίγες μέρες, την ερχόμενη Τρίτη, θα φέρει την έγκριση των όρων δημοπράτησης στην Οικονομική Επιτροπή, ώστε να τρέξει άμεσα η δημοπράτηση του έργου.