Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Αναβάθμιση των Υποδομών Υγείας της βόρειας Εύβοιας

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Υγείας, για την αναβάθμιση των υπηρεσιών των Κέντρων Υγείας Ιστιαίας και Μαντουδίου θα βελτιωθούν οι υποδομές υγείας και ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός των δύο αυτών Κέντρων με διάθεση ποσού ύψους 1.822.000 ευρώ μέχρι το τέλος του 2022. Η διάθεση του ποσού θα προέλθει από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, από το ΠΕΠ Στερεάς 2021 – 2027 και από χορηγίες.

Αναβάθμιση τεχνολογικού εξοπλισμού

-Αγορά αξονικού τομογράφου 16 Τομών και διαμόρφωση του χώρου εγκατάστασής του στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας (250 χιλιάδες ευρώ πλέον ΦΠΑ. Πηγή χρηματοδότησης: ΤΑΑ ή ΠΔΕ Υπουργείου Υγείας).

-Αγορά ψηφιακού μαστογράφου στο Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού (124 χιλιάδες ευρώ, χορηγία).
-Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός για τα δύο Κέντρα Υγείας (πηγή χρηματοδότησης 5η ΥΠΕ):
Κέντρο Υγείας Ιστιαίας: Έγχρωμος υπερηχοτομογράφος, πνευμονολογικός αναπνευστήρας, monitor παρακολουθησης ζωτικών παραμέτρων, Holter καρδιακού ρυθμού (δωρεά).
Κέντρο Υγείας Μαντουδίου: Βιοχημικός αναλυτής, ψηφιοποιητής ακτινολογικού μηχανήματος.

Λειτουργία Προγράμματος Τηλεϊατρικής

Εγκαταστάθηκε και ξεκινά άμεσα η λειτουργία Προγράμματος Τηλεϊατρικής υπό το συντονισμό της 5ης ΥΠΕ στις δομές Υγείας της βόρειας Εύβοιας. Περιλαμβάνει εξετάσεις όπως το καρδιογράφημα, η μέτρηση αρτηριακης πίεσης, η μέτρηση γλυκόζης, χοληστερόλης, τριγλυκεριδίων και η σπιρομέτρηση και ο κορεσμός οξυγόνου. Πηγή χρηματοδότησης: Vodafone-Panafon.

Αγορά οχημάτων για την κάλυψη αναγκών

Για την κάλυψη αναγκών διακομιδής ασθενών θα πραγματοποιηθεί:

-Αγορά ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας Ιστιαίας και Μαντουδίου (160 χιλιάδες ευρώ πλέον ΦΠΑ, πηγή χρηματοδότησης: ΕΣΠΑ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2021-2027).
-Αγορά ενός σύγχρονου 4Χ4 ασθενοφόρου αυτοκινήτου προνοσοκομειακής φροντίδας στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου (80 χιλιάδες ευρώ, χορηγία)
-Ακόμα, θα αγοραστούν δύο Κινητές Μονάδες Υγείας με στόχο τη διενέργεια προληπτικών εξετάσεων σε όλα τα χωριά των δύο Δήμων (650 χιλιάδες ευρών πλέον ΦΠΑ, πηγή χρηματοδότησης Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ή ΕΣΠΑ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2021-2027.

Προσλήψεις προσωπικού στα Κέντρα Υγείας

Προκειμένου να στελεχωθεί η μονάδα τεχνητού νεφρού 5 κλινών στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, προκηρύχθηκαν δύο θέσεις ιατρών ΕΣΥ νεφρολόγων διευθυντού και επιμελητού Β. Υφίσταται, ήδη, ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός και ο απαραίτητος χώρος.

Εξάλλου, έχει ήδη προσληφθεί ένας ορθοπεδικός στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας με δελτίο παροχής υπηρεσιών.
Επίσης, στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας προσλήφθηκαν το τελευταίο δίμηνο και ανέλαβαν υπηρεσία 13 υπάλληλοι λοιπού επικουρικού προσωπικού.
Τέλος, στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου προσλήφθηκαν το τελευταίο δίμηνο και ανέλαβαν υπηρεσία 10 υπάλληλοι λοιπού επικουρικού προσωπικού.