Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ιστιαία

Συζήτηση του σχεδίου που έχει καταρτίσει η επιτροπή για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας
 
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφτηκε σήμερα τη Βόρεια Εύβοια και έλαβε μέρος στη σύσκεψη φορέων στο ΕΠΑΛ Ιστιαίας.
Στη σύσκεψη έγινε παρουσίαση και συζήτηση του σχεδίου που έχει καταρτίσει η επιτροπή για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας με επικεφαλής τον Σταύρο Μπένο.
Ο Πρωθυπουργός προέβη σε ανακοινώσεις. Οι σημαντικότερες αφορούν τη μεταφορά του εμπορικού - ακτοπλοϊκού λιμένα της Αιδηψού, τη δημιουργία ενός νέου οδικού άξονα από τη Χαλκίδα στη Στροφυλιά και τέλος την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας και του Κέντρου Υγείας Μαντουδίου.
Το σχέδιο για την Αιδηψό προβλέπει τη μεταφορά του εμπορικού - ακτοπλοϊκού λιμένα βορειότερα και τη μετατροπή του υφιστάμενου σε αμιγώς τουριστικό και αλιευτικό.
Παράλληλα, δρομολογείται πρόγραμμα τουριστικής αναβάθμισης και των 10 λιμανιών της Βόρειας Εύβοιας.
Επίσης, προβλέπονται άνοιγμα του παραλιακού μετώπου στην πόλη της Αιδηψού και σημαντικές παρεμβάσεις στις υποδομές.
Η νέα αξονική χάραξη του δρόμου Ψαχνά - Στροφυλιά, ουσιαστικά θα αρχίζει από το δρόμο της παράκαμψης των Ψαχνών και θα τελειώνει στη Στροφυλιά, θα είναι ένας δρόμος 56 χιλιομέτρων που θα μειώσει σημαντικά την πρόσβαση από τη Βόρεια Εύβοια στην Χαλκίδα και θα αλλάξει εντελώς τον χαρακτήρα των οδικών υποδομών στη Βόρεια Εύβοια. Εντάχθηκε στον εθνικό σχεδιασμό και έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι.
Επισημαίνεται ότι σε λίγες μέρες δημοπρατείται η παράκαμψη Χαλκίδας - Νέας Αρτάκης - Ψαχνών.
Ο Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς, ζήτησε από τον Πρωθυπουργό η νέα αξονική χάραξη του δρόμου να συνεχίσει από τη Στροφυλιά και να τελειώνει στην Ιστιαία.
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε σχεδόν το μισό υπουργικό συμβούλιο.
Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, οι δύο Δήμαρχοι της Βόρειας Εύβοιας, οι Βουλευτές της ΝΔ, κλπ.
Λόγω της έλευσης του Πρωθυπουργού, επιτροπές αγώνα και τοπικές οργανώσεις πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Ιστιαία ζητώντας να υπάρξει γρήγορη και ολόπλευρη στήριξη της πυρόπληκτης Βόρειας Εύβοιας και όχι μόνο.