Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

Οι θαλάσσιες πλωτές πλαστικές προβλήτες

Λύση για την προσωρινή πρόσδεση σκαφών
 
Οι θαλάσσιες πλωτές πλαστικές προβλήτες είναι σχεδιασμένες με σκοπό την ασφάλεια και την σταθερότητα, ακόμη και σε δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες.
Φαίνεται να αποτελούν λύση για την προσωρινή πρόσδεση σκαφών, την εξυπηρέτηση θαλάσσιων μέσων αναψυχής, ακόμη και για τη διενέργεια σ' αυτές πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Επίσης, εξυπηρετούν και διάφορες άλλες βασικές λειτουργίες όπως: μεταφόρτωση ανθρώπων και εμπορευμάτων, υποστήριξη υπηρεσιών, παροχή ρεύματος και ύδρευσης, κλπ.
Τις ενέργειες για την τοποθέτησή τους τις πραγματοποιούν οι Οργανισμοί Λιμένων και για την Εύβοια συγκεκριμένα ο Οργανισμός Λιμένων Νομού Εύβοιας, ύστερα από υποβολή σχετικού αιτήματος.
Αξίζει να αναφερθεί ότι οι τοποθετήσεις των θαλάσσιων πλωτών πλαστικών εξεδρών γίνονται χωρίς επέμβαση στον αιγιαλό.
Χάριν στην μειωμένη βύθισή τους, οι πλωτές εξέδρες δεν παρεμβαίνουν στα θαλάσσια ρεύματα και την υδρόβια πανίδα, με αποτέλεσμα να υπάρχει απόλυτος σεβασμός στο φυσικό περιβάλλον.
Στα Ελληνικά, με πρωτεργάτη τον δραστήριο Πρόεδρο της Κοινότητας, Κώστα Πλατιά, δείχνουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για να αποκτήσουν αλιευτικό καταφύγιο - τουριστικό αγκυροβόλιο.
Μέχρι την απόκτησή του, κάποιοι δείχνουν ενδιαφέρον για την τοποθέτηση πλωτής πλαστικής προβλήτας σε θαλάσσια περιοχή των Ελληνικών για την προσωρινή πρόσδεση σκαφών και για την εξυπηρέτηση θαλάσσιων μέσων αναψυχής.