Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

Αναβαθμίζονται λιμενικές εγκαταστάσεις

Ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού

Με αφορμή τη χθεσινή επίσκεψή του στο λιμάνι της Αρκίτσας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, ανακοίνωσε τα εξής:

«Ολοκληρώσαμε το έργο αναβάθμισης του λιμένα Γλύφας, προχωρούμε τις αντίστοιχες εργασίες στον λιμένα Αγ. Κωνσταντίνου και συναντηθήκαμε σήμερα για μια ακόμη ευχάριστη… λιμενική είδηση!
Υπογράψαμε τη σύμβαση κατασκευής νέου λιμενικού έργου προϋπολογισμού 2.580.000€. Βασικός στόχος του έργου είναι η αναβάθμιση του λιμένα της Αρκίτσας, προκειμένου να μπορεί να υποδεχθεί μεγάλα επαγγελματικά σκάφη, επιβατικά και αλιευτικά, τα οποία χρειάζονται δυνατότητα προσόρμισης στον υπάρχοντα λιμένα.
Αντικείμενο του έργου είναι:
- Η εκβάθυνση του κεντρικού λιμένα, αλλά και του αλιευτικού καταφυγίου.
- Η επέκταση του κεντρικού κρηπιδοτοίχου κατά 30 μ.
- Η κατασκευή μώλου από φυσικούς ογκολίθους, μήκους 95 μ., με διεύθυνση προς Βορρά.
- Η επέκταση – επισκευή υπάρχοντος μώλου, συνολικού μήκους 60 μ.
- Η κατασκευή προβλήτα στο βορειοανατολικό άκρο του λιμένος, μήκους 24,3 μ.
- Η κατασκευή ράμπας ανέλκυσης – καθέλκυσης μικρών σκαφών, μήκους 15,20 μ. και άλλες εργασίες.
Με την ολοκλήρωση του έργου θα συμπληρωθεί ο ευρύτερος σχεδιασμός μας για την αναβάθμιση των λιμενικών μας εγκαταστάσεων και την καλύτερη διασύνδεση της ευρύτερης περιοχής με την Εύβοια και τα νησιά του Αιγαίου.
Υγ.: Εκτός από τους φίλους μόνιμους κατοίκους, συναντήσαμε και επισκέπτες όλων των ηλικιών, από παιδιά ως ηλικιωμένους ανθρώπους, που χάρηκαν με τα νέα για το λιμάνι με το οποίο μετακινούνται τακτικά για τις διακοπές τους και όχι μόνο!».