Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Διασύνδεσης συνέχεια με υδατοδρόμια στην Εύβοια!

Του Παναγιώτη Γ. Κούβαρη
 
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εξετάζει την από κοινού ανάπτυξη ειδικών προβλητών με τη Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένων Νομού Εύβοιας (ΟΛΝΕ) και την ανάδοχο εταιρεία, εν είδει δευτερεύοντος δικτύου υδατοδιασύνδεσης σε μια σειρά λιμενικών εγκαταστάσεων, ώστε σε συνδυασμό με το βασικό δίκτυο των πέντε υδατοδρομίων της Εύβοιας τα υδροπλάνα να μπορούν να συνδέουν κυριολεκτικά ολόκληρο το νησί μας.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, για το θέμα αυτό πραγματοποίησε συνάντηση με τις Διοικήσεις των προαναφερομένων φορέων.
Αντίστοιχες επαφές έχουν ξεκινήσει και με περιοχές ολόκληρης της Στερεάς, με στόχο να δημιουργηθεί ένα συνεκτικό δίκτυο υδατοδιασύνδεσης για τον Τουρισμό, τις μετακινήσεις των μονίμων κατοίκων, αλλά και τις έκτακτες ανάγκες.
Επισημαίνεται ότι η Εύβοια θα αποκτήσει πέντε υδατοδρόμια και συγκεκριμένα σε Χαλκίδα, Κύμη, Κάρυστο, Αιδηψό και Αλιβέρι, ενώ διαθέτει Τουριστικά Αγκυροβόλια στις περιοχές: Αιδηψού, Ωρεών (Αγιόκαμπου), Ψαροπουλίου, Λίμνης, Αρτάκης, Αλμυροποτάμου, Μαρμαρίου, Κύμης, Καρύστου και Χαλκίδας (Θέση Βουρκάρι).
Ενδιαφέρον για την κατασκευή ειδικών προβλητών και για ορισμό υδάτινων πεδίων (μικρών υδατοδρομίων) έχουν εκφράσει από τη Δημοτική Ενότητα Αρτεμισίου κάτοικοι των περιοχών Πευκίου και Ελληνικών.