Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Τα άτομα με κινητικά προβλήματα αναμένεται να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εξετάζει όλες τις δυνατότητες

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson είναι το πρώτο, μεταξύ αυτών που έχουν λάβει το πράσινο φως από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, που απαιτεί μόνο μία δόση αντί για δύο, και επιπλέον μπορεί να αποθηκευτεί σε θερμοκρασίες ψυγείου.

Εξαιτίας αυτής της ιδιότητάς του, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εξετάζει όλες τις δυνατότητες ώστε να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της Johnson & Johnson τα άτομα με κινητικά προβλήματα που αδυνατούν να μεταφερθούν σε κάποιο εμβολιαστικό κέντρο.
Σημειώνεται ότι ο κατ’ οίκον εμβολιασμός δεν εφαρμόζεται μέχρι στιγμής σε σχεδόν καμία χώρα της Ε.Ε. λόγω αντικειμενικών δυσκολιών στη διαχείριση των εμβολίων. Από κάθε φιαλίδιο λαμβάνονται 5-10 δόσεις οι οποίες πρέπει να χρησιμοποιηθούν σε χρονικό διάστημα 3-6 ωρών, ενώ κάποιες εταιρείες δεν επιτρέπουν ούτε τη μεταφορά των εμβολίων μετά τη διάτρηση του φιαλιδίου.
Σχετικά με τις αναμενόμενες δόσεις εμβολίων της Johnson & Johnson αναμένονται συνολικά έως και τον Ιούνιο 1.330.000 δόσεις, εκ των οποίων 70.000 δόσεις τον Απρίλιο, 300.000 δόσεις τον Μάιο και 960.000 τον Ιούνιο.