Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024

Υλοποίηση έργων στα Ελληνικά

Αναβάθμιση δημοτικού φωτισμού στον παραλιακό οικισμό του Αγίου Νικολάου
 
Συνεχίζει την αναβάθμιση και επέκταση του δημοτικού φωτισμού, ιδίως στους δρόμους των παραλιακών οικιστικών ζωνών, ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού.
Με βάση τις εντολές του Δημάρχου Γιάννη Κοντζιά και υπό την εποπτεία της αρμόδιας Αντιδημάρχου Γεωργίας Κωνσταντάγκα στην Κοινότητα Ελληνικών αντικαταστάθηκαν σε δημοτικό δρόμο του παραλιακού τουριστικού οικισμού του Αγίου Νικολάου παλαιά φωτιστικά με νέα υψηλής απόδοσης LED.
Τη βελτίωση των υποδομών του χωριού ζήτησε ο δραστήριος Πρόεδρος της Κοινότητας Ελληνικών, Κώστας Πλατιάς, με αιτήματά του προς τον Δήμο και είχε λάβει υπόσχεση ότι στον κατάλληλο χρόνο θα αρχίσουν να γίνονται πράξη.
Ειδικότερα, στις 9 Νοεμβρίου του περασμένου χρόνου υπέβαλε επιπρόσθετα γραπτή πρόταση για ένταξη στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου των εξής έργων:
-Αναβάθμιση και επέκταση δημοτικού φωτισμού, ιδίως στους δρόμους των παραλιακών οικιστικών ζωνών της Κοινότητας.
-Επείγοντα έργα αποκατάστασης παραλιών, ιδίως των παραλιών στις θέσεις Άγιος Νικόλαος, Αρκουδόγιαννη, Μουρτιώτη, Μυροχώραφο, Άγιος Ιωάννης και Μαύρικα. Απομάκρυνση όλων των φερτών υλικών.
-Αποκατάσταση βατότητας και ζημιών οδοστρώματος παραλιακής οδού στη θέση Άγιος Νικόλαος.
-Αποκατάσταση βατότητας και ζημιών οδοστρώματος παραλιακής οδού στη θέση Μαύρικα.
-Αποκατάσταση βατότητας και ζημιών οδοστρώματος παραλιακής οδού στη θέση Μυροχώραφο.
-Αποκατάσταση βατότητας και ζημιών οδοστρώματος παραλιακής οδού στη θέση Άγιος Ιωάννης.
-Έργο συντήρησης και βελτίωσης υφιστάμενου αγωνιστικού χώρου δημοτικού γηπέδου με προμήθεια και τοποθέτηση φωτισμού και συνθετικού χλοοτάπητα.
-Έργα συντήρησης και βελτίωσης δημοτικών δρόμων εντός του παλαιού χωριού (κυρίως οικισμό) της Κοινότητας Ελληνικών.
-Παρεμβάσεις αναβάθμισης δικτύου ύδρευσης.
Πολλοί Ελληνικιώτες επισημαίνουν ότι δίκαια ο Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς, απολαμβάνει την αγάπη και το σεβασμό τους δεδομένου ότι τηρεί τις υποσχέσεις του.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στις Δημοτικές Εκλογές o συνδυασμός ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ του Δημάρχου Ιστιαίας – Αιδηψού, Γιάννη Κοντζιά, έλαβε στην Κοινότητα Ελληνικών 235 ψήφους (ποσοστό 78,33%) και εξέλεξε και τους τρεις Κοινοτικούς Συμβούλους, μεταξύ των οποίων και τον Πρόεδρο.
Πρόεδρος εκλέχθηκε, και πάλι, ο Κώστας Πλατιάς που κατέχει από το 2019 τη θέση του Προέδρου. Συγκεκριμένα ο Κώστας Πλατιάς έλαβε 124 ψήφους. Κοινοτικοί Σύμβουλοι εκλέχθηκαν ο Γιάννης Αθανασίου και ο Νίκος Κρασούλης λαμβάνοντας από 52 ψήφους έκαστος.