Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Συμφωνία Πολιτιστικής Συνεργασίας

Η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και η Υφυπουργός Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, Λίνα Κασσιανίδου, υπέγραψαν την Πρώτη Συμφωνία Πολιτιστικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.
Στη συνάντηση των Υπουργών επιβεβαιώθηκαν οι άρρηκτοι δεσμοί, η στενή, γόνιμη και αμοιβαία επωφελής συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα του Πολιτισμού.

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Αίτημα στήριξης συκοπαραγωγών

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αιτήθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων τη χορήγηση χρηματοδοτικής στήριξης έκτακτης ανάγκης στους πληγέντες συκοπαραγωγούς της Β. Εύβοιας που υπέστησαν σοβαρές ζημιές στην παραγωγή τους, ενώ την είχαν στα ξηραντήρια (λιάστρες), και οι οποίες δεν καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛ.Γ.Α.
Εξάλλου, η Περιφέρεια αιτήθηκε και χρηματοδότηση για τη κατασκευή του φράγματος Ψαχνών Εύβοιας, με την Περιφέρεια να έχει ήδη ολοκληρώσει την τεχνική μελέτη του έργου, καθώς και όλες τις ενέργειες για την περιβαλλοντική αδειοδότησή του.

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Διαδραστικά συστήματα μάθησης

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, από τους 36.264 διαδραστικούς πίνακες που θα εγκατασταθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2024 σε όλες τις τάξεις από την Ε’ Δημοτικού έως και την Γ’ Λυκείου, οι 28.504 βρίσκονται ήδη στις σχολικές αίθουσες. Το ποσοστό ολοκλήρωσης του προγράμματος είναι 78.6%.
Εξάλλου, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια εξοπλίζονται με 177.112 νέα ρομποτικά συστήματα (Κιτ Ρομποτικής). Μέχρι σήμερα έχουν παραδοθεί 100.281, με ποσοστό ολοκλήρωσης 56,62%.


Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Παράκαμψη Χαλκίδας – Νέας Αρτάκης – Ψαχνών

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, ανακοίνωσε τα εξής:
«Εξαιρετικά νέα για την Παράκαμψη Χαλκίδας – Νέας Αρτάκης – Ψαχνών.
Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα εγκρίνονται οι προαιρέσεις για την υλοποίηση δύο πολύ σημαντικών τμημάτων:
#«Παράκαμψη Ψαχνών», με συμβατικό ποσό προαιρέσεων 10.629.568,20 ευρώ. Αποτελεί συνέχεια της παράκαμψης Χαλκίδας, που διέρχεται έξω από τους οικιστικούς ιστούς των Ψαχνών και της Καστέλλας προς τη Βόρεια Εύβοια.
#«Αρτηρία Σύνδεσης Βόρειας – Νότιας Εύβοιας», με συμβατικό ποσό προαιρέσεων 7.855.509,11 ευρώ. Η αρτηρία θα συνδέει τον ανισόπεδο κόμβο Λιανής Άμμου και παράκαμψης Χαλκίδας με το οδικό δίκτυο προς τη Νότια Εύβοια.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ιστιαία

Απαγόρευση διέλευσης οχημάτων περιμετρικά του χώρου διεξαγωγής της εμποροπανήγυρης Ιστιαίας

Η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού αποφάσισε ομόφωνα την έγκριση των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων περιμετρικά του χώρου διεξαγωγής της εμποροπανήγυρης Ιστιαίας και συγκεκριμένα την προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων από την διασταύρωση Αθανασίου Κορφιάτη και Σκαρίμπα έως και την διασταύρωση της επαρχιακής οδού Ιστιαίας-Κανατάδικα με ανώνυμη κάθετη οδό, για την ασφαλέστερη και ομαλή λειτουργία της εμποροπανήγυρης Ιστιαίας.

Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

Προμήθεια ασθενοφόρων

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης, ανακοίνωσε τα εξής:
«Είναι σημαντικό να αναφερθεί η δέσμευση πιστώσεων από το ΕΣΠΑ Στερεάς Ελλάδας ποσού €1.339.200 για την προμήθεια 17 ασθενοφόρων στην Περιφέρειά μας.
Τα 3 έχουν ήδη παραδοθεί ενώ μέσα στους επόμενους μήνες θα συνεχιστεί τμηματικά και η παράδοση των υπολοίπων».

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

Έργα υποδομών

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, ανακοίνωσε τα εξής:
«Συνεργαζόμαστε παραγωγικά με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση και τη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων Κατερίνα Οικονόμου, για να ξεπεράσουμε εμπόδια και να δώσουμε λύσεις στα σημαντικά μας ζητούμενα σε επίπεδο υποδομών:
#Παράκαμψη Βασιλικού. Με απολύτως ώριμες μελέτες δουλεύουμε για να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και να γίνει πράξη η σημαντική δέσμευση του Πρωθυπουργού για τον τόπο μας!
#⁠Επέκταση ΧΥΤΑ Λαμίας. Με πλήρεις μελέτες και σε συνεργασία με το ΥΠΕΝ αναμένουμε σε πολύ άμεσο χρόνο την έκδοση σχετικής πρόσκλησης.

Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

Πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους»

Αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους» από 10 εκατομμύρια σε 15 εκατομμύρια ευρώ για το 2025, επιδότηση ενοικίου για 24 μήνες με δυνατότητα λήψης για επιπλέον 1+1 χρόνια επιδόματος στέγασης σε πρώην ωφελούμενους, επαγγελματική κατάρτιση και συμβουλευτική για την εύρεση εργασίας προβλέπονται, μεταξύ άλλων, με απόφαση του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας, με την οποία το υφιστάμενο πρόγραμμα διευρύνεται και βελτιώνεται.

Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

Εκτέλεση Κρατικού Προϋπολογισμού

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, για την περίοδο του Ιανουαρίου – Ιουλίου 2024, το πρωτογενές αποτέλεσμα σε τροποποιημένη ταμειακή βάση διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 5.683 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1.655 εκατ. ευρώ και πρωτογενούς πλεονάσματος 3.558 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2023.

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024

Προμήθεια καινούργιων λεωφορείων

Υπεγράφη σύμβαση μεταξύ των Οδικών Συγκοινωνιών (Ο.ΣΥ. Α.Ε.) και της Εθνικής Leasing Α.Ε. για την προμήθεια 300 καινούργιων λεωφορείων, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, μέσω μίσθωσης διάρκειας 10 ετών με δικαίωμα προαίρεσης ενός έτους.

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

Ενίσχυση μηχανισμών Πολιτικής Προστασίας

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, ανακοίνωσε τα εξής:
«Ενισχύουμε τους μηχανισμούς Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειάς μας και των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας με 10.000.000 ευρώ για την αγορά μηχανημάτων και εξοπλισμού.
Εστιάζουμε στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και ειδικότερα στην πρόληψη και διαχείριση των κινδύνων που συνδέονται με τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
Υπογράψαμε ήδη τη σχετική πρόσκληση μέσα από το νέο μας ΕΣΠΑ και ανοίγουμε τον δρόμο για να αγοραστούν εκχιονιστικά μηχανήματα, υδροφόρες, φορτωτές έως και χορτοκοπτικά μηχανήματα.

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Έργα στην Αγία Άννα

Αποφασίστηκε ομόφωνα η συγκρότηση Επιτροπής ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού του έργου «ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΣΗ ΟΔΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΒΡΥΣΕΣ», προϋπολογιζόμενης αξίας 322.580,64 € άνευ ΦΠΑ, από την Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας.

Πηγή: https://vorioeviotika.blogspot.com/

Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Βελτίωση βατότητας αγροτικών δρόμων

Με απόφαση του Δημάρχου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Γιώργου Τσαπουρνιώτη, θα πραγματοποιηθούν εργασίες βελτίωσης βατότητας αγροτικών δρόμων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, σύμφωνα με εγκεκριμένη τεχνική περιγραφή.

Στήριξη της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας

Το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής για τη διάθεση τεσσάρων προσβάσιμων λεωφορείων, με στόχο τη διευκόλυνση της μετακίνησης της Ελληνικής Αποστολής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

Σύσταση Ταμείου Εκσυγχρονισμού

Στόχος ο εκσυγχρονισμός των ενεργειακών συστημάτων και η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης

Το Ταμείο Εκσυγχρονισμού (Modernisation Fund) στην Ελλάδα συστήνεται με σκοπό αφενός να εκπληρώνει η Ελλάδα τις υποχρεώσεις της ως δικαιούχο κράτος - μέλος και αφετέρου να διαχειρίζεται τους αντίστοιχους διαθέσιμους πόρους του Ταμείου με σκοπό την συγχρηματοδότηση δράσεων απανθρακοποίησης εντός της επικράτειάς της.
Το Ταμείο Εκσυγχρονισμού θεσπίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο των προσπαθειών της Ε.Ε. να επιτύχει κλιματική ουδετερότητα έως το 2050.

Κυριακή 18 Αυγούστου 2024

Ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας εκπαιδευτικών

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού γνωστοποιήθηκε ότι τη Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024 αναμένεται να δημοσιευθεί στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως περίληψη τριών (3) αποφάσεων της Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαιδευτικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που αφορούν στο μόνιμο διορισμό 2.538  εκπαιδευτικών σε κενές οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Γενικής Εκπαίδευσης, καθώς και Μουσικών Σχολείων, σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 62 του ν.4589/2019 (Α΄ 13).

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

Πρόγραμμα «ΑΙΓΙΣ»

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, στο σκέλος του προγράμματος «ΑΙΓΙΣ» που υλοποιείται από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας δια της Μονάδας Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ, προϋπολογισμού 979 εκατομμυρίων ευρώ, έχουν ήδη υπογραφεί συμβάσεις ύψους 116,4 εκατομμυρίων ευρώ.
Τα έργα αφορούν στην προμήθεια αεροσκαφών εναέριας επιτήρησης, ελικοπτέρων, πυροσβεστικών οχημάτων διαφόρων τύπων, σύγχρονων κινητών επιχειρησιακών κέντρων για τις 13 Περιφέρειες, κλπ.

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024

Ενισχύσεις για σύσταση Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών

Εκδόθηκε η 1η Πρόσκληση για τη Παρέμβαση Π3-77-1.1 «Σύσταση Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών» στον τομέα της Γεωργίας, του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ελλάδας 2023-2027, ύψους 31 εκατομμυρίων ευρώ.

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024

Συντήρηση & καθαρισμός δασικών δρόμων

Με απόφαση του Δημάρχου Ιστιαίας – Αιδηψού, Γιάννη Κοντζιά, θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης & καθαρισμού δασικών δρόμων στην Δημοτική Ενότητα Αιδηψού με χρήση α)εκσκαφέα - φορτωτή και β)διαμορφωτήρα, σύμφωνα με εγκεκριμένη τεχνική περιγραφή.

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

Πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας Δήμων

Εκδόθηκε προδημοσίευση πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο της παρέμβασης Π3-73-1.2: «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ελλάδας 2023-2027.
Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο με ποσοστό 100%.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της παρέμβασης ανέρχεται σε 65 εκατομμύρια ευρώ.

Κυριακή 11 Αυγούστου 2024

Έκδοση αδειών και πινακίδων για ρυμουλκούμενα – τρέιλερ

Με σχετική τροπολογία, η οποία ψηφίστηκε στη Βουλή, τροποποιείται το άρθρο 69 του νόμου 5108/2024, που αφορά ρυθμίσεις για την έκδοση στοιχείων κυκλοφορίας για χρήση οχημάτων κατηγορίας Ο1 και Ο2 (ρυμουλκούμενα – τρέιλερ), συμπεριλαμβανομένων και των ειδικής χρήσεως - ειδικού σκοπού μη μεταφοράς εμπορευμάτων.

Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

Υπερδιπλασιασμός ιατρών στα ΚΕΠΑ

Την πρόσληψη 780 ιατρών για τη στελέχωση του Ειδικού Σώματος Ιατρών (Ε.Σ.Ι.) των υγειονομικών επιτροπών του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ, έπειτα από τη δημοσιοποίηση του Πίνακα με τα Οριστικά Αποτελέσματα της σχετικής πρόσκλησης.
Εφεξής, ο συνολικός αριθμός των ιατρών που θα εξυπηρετεί τους αιτούντες πιστοποίησης αναπηρίας ανέρχεται σε 1.294, αριθμός υπερδιπλάσιος των 514 ιατρών που υπηρετούν μέχρι σήμερα στα ΚΕ.Π.Α. Στόχος είναι η μείωση του χρόνου αναμονής για την εξέταση των συνανθρώπων μας που αιτούνται έκδοση πιστοποίησης αναπηρίας, καθώς και η συνολική βελτιστοποίηση και επιτάχυνση της εξυπηρέτησης των ευάλωτων συμπολιτών μας.

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024

Κατασκευή νέων αντιπλημμυρικών έργων

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, ανακοίνωσε τα εξής:
«Παρεμβαίνουμε σε ζώνες υψηλού κινδύνου για την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων και αντλούμε, από το νέο μας ΕΣΠΑ, χρηματοδοτήσεις 30.000.000 ευρώ για την κατασκευή νέων αντιπλημμυρικών έργων.
Είναι μια από τις μεγαλύτερες ενιαίες προσκλήσεις για την ένταξη και τη χρηματοδότηση έργων, ακριβώς επειδή είμαστε αποφασισμένοι να προετοιμαστούμε καταλλήλως και να εργαστούμε εντατικά για να θωρακίσουμε ακόμη περισσότερο την Στερεά Ελλάδα, σε πείσμα των καιρών και των πρωτόγνωρων πλημμυρικών και άλλων καταστροφικών φαινομένων που εκδηλώνονται στη χώρα μας.

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024

Πόροι για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

Με πόρους ύψους 11.250.000 ευρώ ενισχύει το Υπουργείο Εσωτερικών τους Δήμους, τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) και τους Συνδέσμους Ύδρευσης – Αποχέτευσης της χώρας, με στόχο την άμεση υλοποίηση δράσεων για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.
Στην Πρόσκληση, η οποία υπογράφηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Εκτέλεση εργασιών από τους ΟΤΑ της χώρας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας ΙΙ», καλούνται οι Δήμοι, Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) και οι Σύνδεσμοι Ύδρευσης Αποχέτευσης να προχωρήσουν στην υποβολή προτάσεων, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 2.6 «Παροχή πόσιμου νερού και διαχείριση υδάτων».
Στόχος της πρόσκλησης είναι η αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας μέσω της βελτίωσης του επιπέδου διαχείρισης των υδάτων και των υποδομών παροχής πόσιμου νερού.

Ρυθμιστική απόφαση κυνηγιού

Από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας υπογράφηκε η νέα ρυθμιστική απόφαση θήρας για την περίοδο 2024 – 2025, στην οποία καθορίζεται πως η κυνηγετική περίοδος θα έχει διάρκεια από τις 20 Αυγούστου 2024 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2025 (για τη συντριπτική πλειοψηφία των θηραμάτων).

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024

Υλοποίηση έργων στα Ελληνικά

Αναβάθμιση δημοτικού φωτισμού στον παραλιακό οικισμό του Αγίου Νικολάου
 
Συνεχίζει την αναβάθμιση και επέκταση του δημοτικού φωτισμού, ιδίως στους δρόμους των παραλιακών οικιστικών ζωνών, ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού.
Με βάση τις εντολές του Δημάρχου Γιάννη Κοντζιά και υπό την εποπτεία της αρμόδιας Αντιδημάρχου Γεωργίας Κωνσταντάγκα στην Κοινότητα Ελληνικών αντικαταστάθηκαν σε δημοτικό δρόμο του παραλιακού τουριστικού οικισμού του Αγίου Νικολάου παλαιά φωτιστικά με νέα υψηλής απόδοσης LED.

Τρίτη 6 Αυγούστου 2024

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού ομόφωνα αποφάσισε την έγκριση των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων περιμετρικά της κεντρικής πλατείας Ιστιαίας και συγκεκριμένα:
i.την απαγόρευση κυκλοφορίας στην οδό Αθανασίου Κορφιάτη από το Αστυνομικό Τμήμα προς την πλατεία, καθώς και στην οδό Μπιζανίου.

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

Παράταση συμβάσεων

Με απόφαση του Δημάρχου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Γιώργου Τσαπουρνιώτη, παρατείνονται για επιπλέον 12 μήνες οι συμβάσεις 14 ωφελούμενων, ενισχύοντας το τμήμα Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Συντήρησης Πρασίνου, στο πλαίσιο του προγράμματος μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55 – 67 ετών.

Σάββατο 3 Αυγούστου 2024

Στήριξη ΑμεΑ, πολυτέκνων και φοιτητών

Το ποσό των 11.772.000 εκατομμυρίων ευρώ πρόκειται να χορηγηθεί στα ΚΤΕΛ για την κάλυψη των μετακινήσεων, με πλήρη ή μερική απαλλαγή από την καταβολή κομίστρου, Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), καθώς και πολυτέκνων και των οικογενειών τους, με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών και του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών.

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024

Πρόγραμμα απονιτροποίησης

Στην υπερδέσμευση επί πλέον πόρων 52,5 εκατομμυρίων ευρώ για το πρόγραμμα απονιτροποίησης προχώρησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ύστερα από τη μεγάλη συμμετοχή γεωργών στη συγκεκριμένη Δράση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.
Συγκεκριμένα ολοκληρώθηκε επιτυχώς η υποβολή αιτήσεων για την 6η Πρόσκληση της Δράσης 10.1.04 «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα» στο πλαίσιο του Μέτρου 10 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2022.

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Ανασκαφική έρευνα στο Καστρί Κηρίνθου

Με απόφαση του Δημάρχου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Γιώργου Τσαπουρνιώτη, εγκρίθηκε η διενέργεια της δαπάνης “ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΚΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΙ ΚΗΡΙΝΘΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ ΛΙΜΝΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ”.

Συντήρηση και επισκευή δικτύων ύδρευσης

Σύμφωνα με τεχνική περιγραφή της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού θα πραγματοποιηθεί προμήθεια υλικών συντήρησης και επισκευής δικτύων ύδρευσης για την Δ.Ε.Λιχάδας.

Πηγή: https://vorioeviotika.blogspot.com/