Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

36.000 διαδραστικά συστήματα ξεκίνησαν να παραδίδονται στα σχολεία

Το έργο με τίτλο: «Προμήθεια και εγκατάσταση διαδραστικών συστημάτων μάθησης» εντάσσεται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με στόχο την υποστήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού της εκπαίδευσης και αφορά σε προμήθεια περισσότερων από 36.000 διαδραστικών συστημάτων μάθησης, τα οποία θα εγκατασταθούν σε κάθε τμήμα Λυκείου, Γυμνασίου και Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού της χώρας.
Η επένδυση αξιοποιεί κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης - NextGenerationEU, με στόχο την υποστήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού της εκπαίδευσης.
Την παράδοση και εγκατάσταση του διαδραστικού εξοπλισμού συμπληρώνει έργο στοχευμένης επιμόρφωσης εκπαιδευτικών, έργο δημιουργίας ψηφιακού/διαδραστικού εκπαιδευτικού περιεχομένου, και έργο υποστήριξης -helpdesk- για την συνεχή και αποτελεσματική υποστήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Τα διαδραστικά συστήματα αποτελούνται από διαδραστικό πίνακα - οθόνη, ηλεκτρονικό υπολογιστή, ειδικό λογισμικό, υποστηρικτικό εκπαιδευτικό υλικό, καθώς και σχέδια μαθημάτων με δυνατότητα εμπλουτισμού.